Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2018.06.04.

Kikészült a templomot felgyújtó fiú apja

Fogalmuk sincs, miért raktak tüzet pont a két éve vásárolt, 9 millió forintot érõ orgona mellett a templomban - ezt mondta a nyomozóknak az a két fiatal, aki Kemenessömjénben péntekrõl szombatra virradó éjszaka a templomban gyújtott tábortüzet.

Fogalmuk sincs, miért raktak tüzet pont a két éve vásárolt, 9 millió forintot érő orgona mellett a templomban – ezt mondta a nyomozóknak az a két fiatal, aki péntekről szombatra virradó éjszaka jó mulatságnak találta, hogy a kemenessömjéni templomban gyújtanak tábortüzet. Az 1300-as években épült, nemrég felújított katolikus templom is megrongálódott, a 600 lakosú Vas megyei településen mindenkit felháborított a fiatalok felelőtlensége.

,,Megdöbbentem, amikor tudomást szereztem róla, mi történt "–mondta el a %Ripost%-nak Ferenc Tibor, a helyi Levendulafarm működtetője. - Mindenki fel van háborodva. Sokan akkor hallották, mi történt, amikor a polgármester megnyitotta szombaton reggel a Levendulafarm nyílt napját, itt tárgyalták az emberek az eseményeket. Megtudtuk, hogy a polgármester áramtalanította a templomot és ő hívta ki a tűzoltókat szombat hajnalban. Vasárnap azért megtartották a misét.

A két éve 9 millió forintért beszerzett német elektromos versenyorgona teljesen kiégett, és a nemrég felújított templom falait újra kell festeni. A tüzet falubeliek látták meg és ők kapták el a két fiatalt még aznap éjjel. Szemtanúk azt mondják, többen is lehettek, és akiket elkaptak, valószínűleg tudatmódosító szer hatása alatt álltak.

A rendőrség rongálás miatt indított büntetőeljárást. Egyelőre vizsgálják, szándékosan okozták-e a tüzet a fiatalok, vagy véletlenül gyulladt meg valami. A két fiatalt előállították, kihallgatták, azután szabadon engedték. A károkat hétfőn mérik fel. A polgármester facebook posztja alatt több szervezet és szomszédos önkormányzat, valamint a híren megdöbbent emberek is felajánlották a segítségüket.

- Az egyik fiatal helybeli, jól ismerem a családot. A gyerek apja zokogott, amikor megtudta, hogy az egyik elkövető az ő fia – mesélte el a %Ripost%-nak Kurucz Attila polgármester. Kurucz biztos abban, hogy szándékos gyújtogatás történt, a falubeliek szerint hatan voltak.  - Sok felajánlást és segítséget kaptunk, reméljük, hamar helyrehozhatjuk a templomunkat – tette hozzá Kurucz. - Többek közt a kanadai magyarok és a magyar kormány is segítséget ajánlott fel.

A helyreállításban Kemenessömjén számíthat a kormányra is - közölte a Miniszterelnökség. Soltész Miklós államtitkár együttérzését fejezte ki: „Megdöbbenéssel vettük a hírt a Vas megyei Kemenessömjén katolikus templomában okozott tűzről, amelyben teljesen elpusztult a mindössze két éve vásárolt orgona. A településnek és katolikus közösségének ezúton fejezzük ki együttérzésünket a jelentős lelki és anyagi kár miatt” – írta. Különösen fájdalmasnak és intő jelnek tartja az államtitkár azt a tényt, hogy a tüzet a két fiatal okozta.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen még nem volt: aranyat lövell ki egy vulkán

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

metropol.hu

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

metropol.hu

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

vg.hu

Alba Aréna: megnyílt Magyarország legújabb sportarénája – fotók

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 20-21.: Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

„Ő volt az életünk fénye” – Át akart kelni az úton, halálra gázolták az 5 évest

NÍNÓ

"Ott zokogott szegény nő" – hároméves kislány zuhant ki az ötödikről Csepelen, ez mentette meg a biztos haláltól

NÍNÓ

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

NÍNÓ

Mentőhelikoptert riasztottak Somlószőlősre, itt vannak a részletek

NÍNÓ

Lassan 2 hónapja nem találják a 17 éves zalaegerszegi fiút, tudja valaki, hogy hol van Brendon?

NÍNÓ

Most jött: őket keresi a rendőrség a gyorsforgalmi úti tragédia miatt, 7 nepáli állampolgár ellen adtak ki elfogatóparancsot

NÍNÓ

Hajtóvadászat Budapesten: Halálos közlekedési balesetet okozott a gyorsforgalmin, most üldözi a rendőrség

NÍNÓ

Sokk Pestlőrincen: agresszív hajléktalanok zaklatták a vásárlókat a Lidlben