NÍNÓ

Kokainfutárnak használta mexikói barátját a magyar férfi

Majdnem milliomos lett egy magyar férfi, de lebukott. Egy mexikói barátja bőröndjébe 1,2 kiló kokaint rejtett el, amikor az Magyarországra utazott.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 38 éves magyar férfi jól ismerte Mexikót. Hat évig élt ott. De többre vágyott, mint amije volt. Nagy pénzt akart keresni és gyorsan. Egy magyar ismerősének felvetette: mi lenne, ha találna egy balekot, aki jó sok kokaint vinne magával Budapestre? Az ismerőse rábólintott az üzletre. A férfinak már csak egy alkalmi drogfutárt kellett találnia, aki tudta nélkül becsempészi Magyarországra a kábítószert.

Talált is ilyet: az egyik mexikói ismerősét. A magyar férfi ingyen- repülőjeggyel lepte meg a barátját, aki meglepődött az ajándékot, de végül elfogadta az ingyen utat.

A gazdagságra vágyó magyar barát 2009. júliusában kivitte az ismerősét a mexikóvárosi repülőtérre, majd azt kérte tőle, egy díszcsomagolású sárkányszobrot vigyen magával és adja azt oda majd egy budapesti ismerősének, aki a reptérre is kimegy érte. A mexikói férfinak még ekkor sem tűnt fel, hogy valami nincs rendben. Eltette a szobrot és felszállt a gépre. Majd fél napnyi utazás után meg is érkezett Magyarországra.

A reptéren a mexikói turista simán átjutott a biztonsági ellenőrzésen, majd a szobrot odaadta annak, aki már várta a kijáratnál.

A magyar drogdíler 1,2 kg nagy tisztaságú kokaint talált a szobor belsejébe rejtve. Nem sokkal később beindulta drogbiznisz. De néhány hét múlva már el is fogták a terjesztőt.

A %RIPOST% úgy tudja, hogy a nagy tisztaságú kokaint felütve a terjesztők akár 50-80 milliót is kereshettek volna a nagy okosságon.

A budapesti dílert a bíróság már elítélte. Kábítószer terjesztésért 7 év 6 hónap letöltendő fegyházbüntetést kapott. Az ötletgazdát, a Mexikóban élő magyar férfit tavaly elfogták, viszont Magyarországon most emelt vádat ellene a Fővárosi Ügyészség. Az átvert, csőbe húzott mexikói barátot a rendőrség elengedte, mivel ő gyanútlanul csempészte Magyarországra a kokaint.

 

 

címkék:
És ezeket olvastad már?