NÍNÓ

Lecsukták M. Richárdot, a Dózsa György úti gázolót

Megtörtént M. Richárd letartóztatása a Dózsa György úti két halálos áldozatot követelő baleset okozójának ügyében – tudatta a Fővárosi Főügyészség.
  • Szerző: Ripost

A Fővárosi Főügyészség január 18-án indítványozta M. Richárd előzetes letartóztatását, azzal az indokkal, hogy nem várható jogkövető magatartás a vádlottól. Akkor M. Richárd nem vett részt a tárgyaláson – egészségügyi okokra hivatkozva: barátnője koronavírusos lett. Távmeghallgatáson döntöttek a letartóztatásáról – írja a Blikk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádlott szilveszterkor egy budapesti étteremben a kijárási tilalom ellenére bulit tartott, és drogot is fogyasztott a gyanú szerint. Akkor a rendőrök előállították.

Budapest, 2020. szeptember 30.
Az elsõrendû vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fõvárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetõper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte elsõ fokon és véglegesen eltiltotta a jármûvezetéstõl M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyû testi sértés miatt.
MTI/Mónus Márton

„A nyomozó hatóság kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja arra enged következtetni, hogy a vádlott szándékosan és kitartóan semmibe veszi a jogszabályokat, ettől a büntetőeljárás ténye és az enyhébb kényszerintézkedés sem tartja vissza” – írta akkor az ügyészség közleményében.

Rab Ferenc ügyészségi sajtószóvivő most arról adott tájékoztatást, hogy a letartóztatás megtörtént, noha a nem jogerős döntés ellen fellebbeztek, ez nem adott lehetőséget arra, hogy ne hajtsák végre a bíróság döntését – írja a Blikk.

A fellebbezésről várhatóan egy héten belül dönt a Fővárosi Ítélőtábla.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?