NÍNÓ

Lövések dördültek Paksnál, puskával őrjöngő férfi okozott pánikot

A férfi megpróbált végezni ismerősével, de a rendőrök időben elfogták.
  • Szerző: Ripost

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölési kísérlet valamint lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés miatt folytatott büntetőeljárást a 40 éves dunakömlődi T. Z. ellen.

A férfi tavaly június 23-án kor délután Dunakömlődön összeszólalkozott ismerősével, akivel kölcsönösen bántalmazták egymást. A vitát követően a részeg férfi egy 0.22-es kaliberű lőfegyverrel meglőtte a sértettet, aki súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták, előállították, majd kihallgatták és őrizetbe vették. A bíróság T.Z.-t tavaly június 26-a óta letartóztatásban tartja.

A rendőrök az elkövető otthonában több lőfegyvert és több ezer darab lőszert is lefoglaltak. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a 0.22-es kaliberű lőfegyver és több, mint 1300 darab lőszer tartásához a férfinak nem volt engedélye.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárást elvégezte. A rendőrök a keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek - írja a police.hu.

És ezeket olvastad már?