NÍNÓ

Mások életét veszélyeztette a teherautó előtt büntetőfékező kocsis – fotók

A szándékos fékezés miatt a teherautós szalagkorlátnak hajtott, majd felborult.
  • Szerző: Ripost

Közúti veszélyeztetés miatt vontak felelősségre egy 49 éves férfit a szekszárdi rendőrök.

A nyomozás adatai szerint a budapesti lakos 2020. július 11-én személygépkocsival az M7-es autópályán Budapest irányából Siófok felé közlekedett. Haladása során, Lepsény térségében áttért a külső forgalmi sávba egy tehergépkocsi elé, majd – egy korábbi közlekedési incidens miatt – készakarva, intenzíven fékezett – írja a Police.

Fotó: Police

A teherautó sofőrje, hogy elkerülje az ütközést fékezett, és irányváltoztatást volt kénytelen végrehajtani, melynek következtében a járművel az autópálya belső szalagkorlátja felé sodródva annak nekiütközött. Az ütközés hatására a gépkocsi jobb oldalára borult, majd azon továbbcsúszva a leállósávban állt meg. A baleset során a teherautó három utasa könnyebben megsérült.

A balesetet előidéző sofőr kissé továbbhaladt, majd segítségnyújtás végett visszatolatott, és bejelentést tett a rendőrségre. Ám tagadta, hogy köze volt a baleset előidézéséhez.

Fotó: Police

A nyomozóknak sikerült teljeskörűen kivizsgálni az esetet. Így végül a budapesti férfi ellen vádat emeltek. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek átadták.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?