NÍNÓ

Mások nevében rendelt telefonokat árult a jászberényi férfi

Egy sikertelen átvételt követően fogták el a nagykátai rendőrök azt az 53 éves jászberényi férfit, aki mások nevében rendelt mobilkészülékekkel kereskedett a gyanú szerint.
  • Szerző: Ripost

A gyanúsított egy telekommunikációs cég munkatársának kiadva magát, telefonon bonyolított adategyeztetésre hivatkozva megszerezte mások személyes adatait, majd nevükben nagy értékű mobilkészülékeket rendelt a fizetés legcsekélyebb szándéka nélkül. A futárszolgálatnál módosíttatta a kiszállítás címét, így már a más nevére, de az ő nagykátai lakcímére érkeztek a készülékek, amelyeken aztán jóval áron alul túladott. A 2020 májusa és 2020 augusztusa közötti időszakban 11 alkalommal okozott csalárd módszerével több milliós kárt.

Az elfogás napján, 2020. szeptember 2-án délelőtt is ez lett volna a forgatókönyv, ha a futár nem ragaszkodik személyi igazolvány bemutatásához. Mivel a megrendelő – a lebukástól tartva – ezt nyilvánvalóan nem teljesítette, a 680 ezer forintos készüléket M. József nem vehette át. A nyomozók ezt követően fogták el, majd előállították.

M. József gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte, panaszt nem tett, vallomásában több, korábban hasonló módszerrel elkövetett vásárlásáról is részletesen beszámolt, melyekkel több millió forintos kárt okozott. Elmondása szerint a mások nevében megrendelt készülékeket később 70-80 ezer forintért eladta.

A Nagykátai Rendőrkapitányság M. József ellen – az azóta elrendelt letartóztatása mellett – csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?