NÍNÓ

Meccsközvetítés közben robbant fel a kenyérgyár - videó

Igencsak megdöbbentek a román tévénézők, amikor az élő közvetítés alatt felrobbant a stadion melletti kenyérgyár malma. A tévé egyenes adásban adta a katasztrófát.
  • Szerző: Ripost

Aligha számítottak a brassói focidrukkerek ilyen izgalmas meccsre csütörtök este. A mérkőzést a tévé is közvetítette. A 89. perc tájékán az operatőr és a drukkerek is arra lettek figyelmesek, hogy valami nagy lánggal ég a pálya szomszédságában. Néhány percre rá hatalmas robbanás rázta meg a környéket. 

Mint kiderült, a robbanás a Vel Pitar kenyérgyár malmában történt. A malom közvetlenül a brassói stadion szomszédságában áll, amelyben éppen egy másodosztályú focimeccset játszottak. Túl sok néző ugyan nem volt a lelátókon, és a meccs is unalmas volt, de az azt követő események minden bizonnyal emlékezetessé tették a mérkőzést. Az élő televíziós közvetítésben jól látható volt a robbanás és utána a tűz, írta az MTI. 

A hatóságok vörös színű riasztást rendeltek el a Brassó megyei és a szomszédos Kovászna és Prahova megyei kórházaknak, mert az eset után nem lehetett még tudni, hogy hányan tartózkodtak a robbanás helyszínén. Végül öt embert szállítottak égési sérülésekkel kórházba, egyikük sérülései súlyosak, négyen könnyebben sérültek meg. 

Egy munkást két órával a robbanás után tudtak csak kiszabadítani egy üregből, ahová a légnyomás taszította. A robbanás pillanatában 11 ember volt a malomban.

És ezeket olvastad már?