NÍNÓ

Megölte élettársát, majd egy évig szedte a nő albérlőjétől a díjat a szegedi férfi

Egy veszekedés közben fojtotta meg élettársát, majd azt hazudta az albérlőknek, hogy a nő börtönbe ment.
  • Szerző: Ripost

 

Egy szegedi férfi még 2017 májusában, egy előzetes szóváltást, majd verekedést követően fojtotta meg élettársát a közös lakóhelyükként szolgáló ingatlanban, majd elrejtette a holttestet.

A férfi ezután a nő egy másik ingatlanában lakó bérlőnek azt hazudta, hogy a sértettnek évekre börtönbe kellett vonulnia, és emiatt szóban meghatalmazta őt a lakás albérleti díjának beszedésére. Az albérlő a vádlott megtévesztő nyilatkozata nyomán, a vádlott részére, havi 40.000,-Ft összegben, tizennégy hónapon keresztül fizette az albérleti díjat, egészen 2018. júliusáig.

A szerdai előkészítő ülésen a vádlott a vádirati tényállást és a bűncselekmény elkövetését, összességében a bűnösségét beismerte és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A Szegedi Törvényszék nem jogerősen bűnösnek mondta ki H. V. A. vádlottat emberölés bűntettében, csalás bűntettében és hamis vád bűntettében, ezért – valamint társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt is – a bíróság halmazati büntetésül 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be enyhítés érdekében, így az ítélet nem emelkedett jogerőre.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?