NÍNÓ

Rendőri akció Budapesten: Norvég rendszámú gépkocsira csaptak le a zsaruk, nem véletlenül

A migráns-csoport tagjait elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra előállították. A román embercsempész komoly büntetésre számíthat.
  • Szerző: ripost

Komoly rendőri akció történt hétfő hajnalban Budapesten, aminek következtében a fővárosba bejutott migráns-csoport tagjait fogtak el. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján a rendőrök igazoltattak egy norvég rendszámú kisbuszt Budapesten a XXIII. kerületben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kocsit egy román állampolgár vezette, a vele utazó 12 férfi és 1 nő iratokkal nem rendelkezett, jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A járművezetőt, és a 13 illegális migránst a rendőrök elfogták, és előállították a VIII., illetve a XX-XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságokra. A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indít eljárást – olvasható a rendőrség oldalán.

A román embercsempész komoly büntetésre számíthat: az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?