NÍNÓ

Milliókat csalt ki férfiaktól egy csapat nő

Vizsgához, kocsijavításhoz csalt ki 7 nő közel 150 férfitól több millió forintot.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Vádat emelt az ügyészség két nővel és öt társukkal szemben, akik özvegyasszonynak, egyedülálló nőnek adták ki magukat, és több mint 140 férfit csaptak be – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szanka Ferenc közölte, a hét embert bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalással vádolják.

A vádlottak 2015-ben kezdték a „munkát”, társkereső oldalakon vadásztak áldozataikra, akiknek egyedülálló és özvegy nőként, álnéven mutatkoztak be.

Képünk illusztráció/Fotó: pixabay

A két nő a személyes találkozások során azt állította magáról, hogy fodrásztanuló, s már csak a bizonyítvány átvételéhez kellene pénz az utazásra. A történet hihetőbbé tétele érdekében megadták állítólagos oktatójuk számát is, amin aztán elváltoztatott hangon saját maguk igazolták a fiktív történetet. Az első pénzátadást követően a következő ürügy az útközben meghibásodott gépkocsi javítási költsége volt, az akció közben a társaik pedig szerelőnek adták ki magukat, és így támasztották alá a sztorit.

Képünk illusztráció/Fotó: pixabay

Ha a férfi még ekkor sem fogott gyanút, akkor a következő körben bírságokra, ügyvédi díjakra, hagyatékkal kapcsolatos költségekre hivatkozva kértek kölcsön.Ezt szintén társaik igazolták le úgy, hogy magukat rendőrnek, börtönőrnek vagy ügyvédnek kiadva erősítették meg a két nő által kitalált történetet.

A nők több bankszámlát nyitottak, hogy a csalásból származó pénzt azokra utaltatva megszerezzék. Négy év alatt 145 sértett tévesztettek meg, akadt olyan férfi, aki 14 millió forintot fizetett ki – tudatta a csoportvezető ügyész.

Egyébként nem ez volt az első eset, hogy kifejezetten férfiakat vettek célba a csalók, a nemrég számolt be egy bandáról, akik potencianövelőkkel üzleteltek.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?