NÍNÓ

Minden részlet kiderült a megerőszakolt és megölt diáklány ügyéről

Elkezdődött annak az afgán migránsnak a büntetőpere, aki tavaly októberben megerőszakolt, majd meggyilkolt egy 19 éves orvostanhallgatót. A bíróságon a legkegyetlenebb részletek is elhangzottak...
  • Szerző: WM

A gyilkossággal gyanúsított Hussein K. életkora még mind a mai napig nem tisztázott. Amikor tavaly októberben elfogták a rendőrök, azt állította magáról, hogy 18 éves, ám a hatósági vizsgálatok azt állapították meg, hogy az afgán migráns legalább 22 éves. A bírósági kihallgatásán újra elismerte az illegális bevándorló, hogy ő ölte meg a gyönyörű 19 éves orvostanhallgatót Maria L.-t, és elmesélte, hogy mi is történt azon a szörnyű éjszakán. Mint ismert, a lány 2016. október 15-én késő éjszakáig egy freiburgi egyetemi bulin vett részt, majd háromnegyed három körül biciklijével indult hazafelé.  Hussein K. ekkor csapott le rá…

Ivott és drogozott is

A gyanúsított a bíróságon azt mesélte, hogy nem volt jó estéje azon az októberi napon. Állítása szerint a barátai egyedül hagyták, így magányosan kezdett el inni és füvezni. A freiburgi futballstadionnál látta meg a biciklist, akihez odament és fellökte. Ekkor még állítólag nem is látta, hogy férfi vagy nő ül-e a kerékpáron. Ez csak akkor lett világos számára, amikor Maria felkiáltott. Amikor meglátta, hogy milyen szép a fiatal lány, az jutott eszébe, hogy szexelni akar vele.

Hussein egyébként nem beszél túl jól németül, egy tolmács fordította a dariul elhangzott vallomását. Az ügyészség álláspontja szerint az elkövető addig ütötte fiatal áldozatát a mellkasán és a fején, amíg az el nem vesztette az eszméletét. A gyanúsított ezután a közeli folyóhoz rángatta a magatehetetlenül fekvő lányt. Ám, mint mondja nem azért vitte oda, hogy megfojtsa, hanem azért, mert a vére rajta maradt a lány ruháján - írja a Bild. 

A "tisztogatás" után Hussein elmenekült a helyszínről, a lány pedig megfulladt.

15 perc menekülés után a gyilkos leült az utcán és elszívta a megmaradt füves cigijét. Később otthon letusolt, kimosta a ruháit, majd, mint aki jól végezte a dolgát, lefeküdt aludni. A rendőrség a helyszínen talált hajszálakból és DNS mintákból tudta azonosítani az elkövetőt. Végül hét héttel az eset után tudták csak elfogni.

Nem ez volt az első eset

Hussein K. 2015-ben fiatalkorú menekültnek kiadva magát utazott Németországba. Ám azóta kiderült, hogy biztosan hazudott az életkoráról. Hivatalos iratai nincsenek, így az is csak az ő állítása, hogy így hívják és hogy Afganisztánból érkezett. A fiatal férfit korábban már Görögországban is 10 éves börtönbüntetésre ítélték szexuális erőszak miatt.

A 2013-as ítélet után - megmagyarázhatatlan módon - a görög hatóságok két év elteltével feltételesen szabadlábra helyezték.

Ekkor szökött Németországba. Most beidézték tanúként azt a rendőrtisztet is, aki korábban kihallgatta Husseint. A rendőr azt mondta, hogy az elfogása után a gyanúsított bevallotta, már 14 évesen erőszakot követett el Afganisztánban. Akkor egy 12 éves kislány volt az áldozata.

A bírósági eljárás során 45 tanút hallgatnak meg, köztük azokat a német nevelőszülőket is, akiknél a gyilkosság elkövetéséig Hussein K. lakott. Az ítélet decemberre várható. 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?