NÍNÓ

Mintarab a tanárát megkéselő győri diák, de semmire sem emlékszik

Újabb három hónapra meghosszabbították annak a 17 éves győri fiatalnak a letartóztatását, aki saját tanárát késelte meg tavaly december elején.
  • Szerző: Ripost

A fiú december 5-én egy fizikadolgozatra kapott hármason dühödött fel annyira, hogy svájci bicskájával megszúrta órán a tanárnőjüket, csak osztálytársai lélekjelenlétének és bátorságának volt köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj. A késelő az eset óta már két bocsánatkérő levelet is írt, egyet a tanárának, egyet pedig osztálytársainak.

Fotó:HBE Kisalföld

„Az eset óta a fiút kétszer hallgatták ki. Mind a kétszer ugyanazt vallotta. András állítja: nem emlékszik az osztályt sokkoló, véres jelenetre. Meghallgatták az összes diákot, egyikük szerint mintha a fiú nem önmaga lett volna a támadás idején” – mondta el a Blikknek dr. Faragó Péter ügyvéd, aki kifogást emelt, mert védencét csak két hónap után hallgatták ki, akkor is felnőttpszichiátert rendeltek ki mellé.

„Azt is látni kell, védencem bírja-e a bezártságot, ugyanis a szakértői vélemény alapján egy bizonyos fejlődési zavarra gyanakodhatunk, amit egyáltalán nem kezelnek” – tette hozzá a jogász, aki a Blikknek elmondta, védence mintarabként viselkedik a börtönben.

És ezeket olvastad már?