NÍNÓ

Most érkezett, itt fogták el Balázst, akitől a fél ország rettegett

Közel tizenhét évig bujkált a kegyetlen magyar bûnöző. Nagyon váratlan helyen bukkantak rá...
  • Szerző: Doris

A távoli Mexikóban fogták el az emberölés miatt körözött magyar állampolgárt, B. Balázst, akit 2001 óta keresnek nagy erőkkel - számolt be róla a police.hu.

A férfi társaival 17 éve, szeptemberében egy budai szálloda egyik szobájába betört, és onnan értékeket próbált meg ellopni. A hotel alkalmazottjai ezt észlelték, és megpróbálták a helyszínen visszatartani a társaságot, azonban a férfi egy kést vett elő, majd azzal három személyt is megszúrt, illetve megvágott. Ezután eliszkolt a helyszínről, a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott vele szemben nyomozást, elrendelték a körözését, a bíróság pedig európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt körözött személyek felkutatására szakosodott Célkörözési Alosztály munkatársai fél évvel ezelőtt olyan adatok birtokába jutottak, amelyek arra utaltak, hogy a férfi feltehetően Mexikóban tartózkodik. Ezek alapján a magyar célkörözési egység kapcsolatba lépett a mexikói hatóságokkal, és folyamatosan tájékoztatta őket az újonnan felmerülő – a körözött személy tartózkodási helyére utaló – információkról. A beszerzett adatok alapján B. Balázs Közép-Amerikában hamis személyazonossággal új életet kezdett, az elmúlt időszakban egy építési vállalkozás egyik vezetőjeként tevékenykedett.

Végül június 27-én fogták el, Veracruz városában.

Hazaszállítására 2018. augusztus 1-jén került sor, Magyarországra érkezését követően a férfit a BRFK nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Vele szemben a korábban felfüggesztett eljárást a BRFK folytatja.

 

És ezeket olvastad már?