NÍNÓ

Nagy a baj! Ezért riasztottak mentőhelikoptert és mentőautókat a helyszínre

Aggasztó esetről adott hírt az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Négy eszméletlen sérültről kaptak bejelentést, mentőhelikoptert is indítottak.
  • Szerző: Ripost

Nagy a baj: még mindig van, aki viccesnek tartja a mentők kamuriasztását.

az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán posztolta, hogy csütörtökön a Miskolci Mentésirányításnál egy súlyos autóbalesetet jelentett egy férfi, ahol négy eszméletlen sérült szorul gyors ellátásra. „A bejelentő készségesen válaszolgatott a mentésirányító kérdéseire és a betegvizsgálati teendők során is együttműködőnek tűnt, azonban perceken belül megszakította a hívást és elérhetetlenné vált. A rutinos mentésirányító ezúttal mentőhelikoptereket és esetkocsikat is indított segítségül, itt azonban hamar kiderült, hogy baleset a megadott helyszín környékén sem történt! Az egységek így rövid időn belül felszabadulhattak, az ordenáré gesztus fölött nem tudtak szemet hunyni a mentők, ezért minden szükséges lépést megtettek a férfi felelősségre vonása érdekében.” – írja az Országos Mentőszolgálat.

A kamuriasztás nem vicces: komoly és felesleges költsége van, arról nem beszélve, hogy egy ilyen „tréfa” valódi vészhelyzet elől vonhatja el a menőket, rendőröket, tűzoltókat. A törvény az elkövetőket súlyosan bünteti.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?