NÍNÓ

Nem hiszed el, hol kérte meg párja kezét a tűzoltó

Kedden délelőtt még egy erdőkertesi házból menekítettek ki két szén-monoxid-mérgezést szenvedett embert a gödöllői tűzoltók, majd, hogy jól folytatódjon a nap, egyik társuk eljegyzésére voltak hivatalosak.
  • Szerző: Ripost

Szenteste napján összesen 245 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 36 tűzesetnél kellett beavatkozniuk, és 160 műszaki mentést hajtottak végre a tűzoltók. Ezek közül csak egy volt halálos kimenetelű. „December 24-én kora este Kiskunfélegyházán, a Csáky utcában egy családi ház egyik szobájában keletkezett tűz. A tűzhöz a kiskunfélegyházi tűzoltókat riasztották, akik hamar meg is fékezték a lángokat. Az eset során egy ember olyan komoly füstmérgezést szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni” – mondta a -nak Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelem sajtószóvivője.

December 24-én 5 embert szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával: hármat a Pest megyei Erdőkertes Vácegresi utcájának egyik családi házából, kettőt pedig Budapest VIII. kerületében, a Népszínház utca egyik társasházi lakásából.

Csütörtök délelőtt Pásztón ütött ki tűz egy családi házban, aminek tetőszerkezete égett, szerencsére ott sem történt személyi sérülés.

Sajnos a karácsony előtt egy tragikus haláleset is történt: egy orosz zongoraművésznő és párja egy budapesti, XIII. kerületi hostelben szenvedtek szénmonoxid-mérgezést, a művésznő életét vesztette, párját a Péterfy utcai kórházba szállították súlyos állapotban.

Fotó: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Erdőkertesre egyébként a gödöllői tűzoltók vonultak ki, akiknek munka után egy nagyon kellemes élményben lehetett részük: egyik társuk, István ugyanis a tűzoltólaktanyát választotta eljegyzése helyszínéül, így részt vehettek egy igazi, karácsonyi lánykérésen is.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?