NÍNÓ

Nyílpuskával mészárolták le Nógrádban a gyönyörű dámszarvast, riadóztatták a rendőrséget

A nyílpuskával meglőtt szarvas egy erdő szélén vívta haláltusáját; helyi lakosok találták meg az alélt állatot. A vadásztársaság azonnal intézkedett, a rendőrség nagy erőkkel keresi az orvvadászt.
  • Szerző:

Nyílpuskával meglőtt szarvas miatt nyomoz a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, írja a Nool.hu. A brutális kegyetlenséggel kivégzett dámszarvasbikáról kányási lakosok tettek bejelentést a helyi vadásztársaságnak március elején. A sérült állat a közeli erdő szélén hevert, széles, mély sérülés tátongott az oldalán. A helyszínre érkező hivatásos vadászok megállapították, hogy a súlyos seb mindenképpen az állat kimúlásához vezetett volna, ezért kilőtték a dámszarvast, nyilatkozta a portálnak Szarvas Imre, a Csente Vadásztársaság vadászmestere.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció! Fotó: Pixabay.com

A sebből a vadászok egy ötven centiméter körüli nyílvesszőt távolítottak el, amit jellemzően nyílpuskákban szoktak használni. A fegyver tiltott eszköznek minősül, ezért a vadásztársaság feljelentést tett a rendőrségen. A nyílpuskával meglőtt szarvas nem az első áldozata a helyi orvvadászoknak: az utóbbi időben többször találtak már megsebzett és elhullott vadtetemeket a környékben. A vadászmester hozzátette, hogy eddigi tapasztalataik szerint az orvvadászok hurkokat, csapdákat vagy lőfegyvert használnak; ez az első alkalom, hogy nyílpuskával meglőtt szarvasra bukkantak. A rendőrség állatkínzás bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen; az ügyet szakértők bevonásával vizsgálják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?