NÍNÓ

Öt év börtönt kapott a csecsemőjét magára hagyó anya

Eltitkolta terhességét élettársa előtt, majd a szülés után magára hagyta újszülöttjét, aki pár órán belül elhunyt.
  • Szerző: Ripost

Jogerősen öt év börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék pénteken azt a nőt, aki tavaly áprilisban titkolt terhességéből született kisbabáját ellátatlanul hagyta, és ezzel a halálát okozta.

A nő egy baranyai településen lakott együtt több mint tíz évvel idősebb élettársával és korábbi kapcsolatából született gyermekével. Nem terveztek közös gyermeket, de a nő teherbe esett, amit eltitkolt környezete elől, bő ruhákkal igyekezett várandóságát leplezni. A szülést aztán lakásuk fürdőszobájában intézte el egyedül, egy ollóval vágta el a köldökzsinórt, majd magára hagyta az éppen megszületett babát, aki pár óra múlva meghalt. Ezután a testet műanyag zacskókba rakta, szövetbe csavarta, majd egy cipős dobozban betette a szekrénybe.

Élettársa számára csak másnap derült ki a szörnyű tett, amikor a nőre nyitott a fürdőszobában, meglátta, hogy az vérzik, így kórházba szállította. Ott derült ki, hogy a nő szült, majd vérmérgezést kapott.

A törvényszék a nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt ítélte el. A vádlott legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?