Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2018.09.21.

Riadó, újfajta halálos méreg árasztja el a magyar drogpiacot

Veszélyes, eddig itthon ismeretlen drogot fogtak a reptéri pénzügyõrök. A több mint félkilós csomag Kínából érkezett és fitnesztermékként adták postára. A csomag fentanilt tartalmazott, amibõl már 2 milligramm is halált okozhat. A most lefülelt porszerû anyagból akár 5 millió adagnyi kábítószert is elõ lehet állítani. A szakértõk attól tartanak, hogy már eláraszthatta a magyar piacot a gyilkos drog.

Feltűnt a „kínai fehér” nevű haláldrog Magyarországon! Rendkívül veszélyes csomagot fogtak a Liszt Ferenc Repülőtér pénzügyőrei. A több mint fél kilós csomagban egy fentanil nevű fehér por volt. Ez az a rettegett haláldrog, ami miatt riadót fújtak Amerikában és nemrég már Európában is.

A szintetikus ópiátszármazék rendkívül mérgező, heroinpótléknak használják. A magyar rendőrségnek és vámosoknak eddig még nem volt dolguk vele.

„Az anyagot illegális teljesítményfokozónak hittük. De a vizsgálat eredményeire mi sem számítottunk! Egy iszonyúan veszélyes, nálunk eddig ismeretlen drogot fogtunk, ami akár bőrön át is felszívódhat a szervezetbe” – mondta el a %Ripost%-nak Leopold Róbert, a NAV vámszakmai szóvivője. Hozzátette: kellően elővigyázatosak voltak, így sem pénzügyőr, sem más reptéri alkalmazott nem került veszélybe, mert a port nem szedték ki a csomagolásából, és a laboratóriumba is bontatlanul küldték el. Magyarországon ez volt az első fentanilfogás, az ügyben feljelentést tettek.

A %Ripost% megkereste dr. Zacher Gábor toxikológust, aki rendkívül veszélyesnek nevezte az itthon még újnak számító szert:

„Eddig az Egyesült Államokra és a skandináv országokra – ahol már egy rendőr is belehalt a szerrel való érintkezésbe – volt jellemző ennek a szernek a használata, rendkívül sok áldozatot szedett, itthon viszont még nem fordult elő. A használattól számított 20-25 másodpercen belül kifejti hatását. Először a pupillák válnak tűhegyessé, majd előjönnek a súlyosabb tünetek is” – hozzátette, hogy a légzésleállás miatt perceken belül agykárosodást szenvedhet a fogyasztó, illetve rövid időn belül a halál is beáll túladagolás esetén.

Egy adag 100-200 mikrogrammnyi szert jelent, amit a dílerek 3-4 ezer forintért adnak el. Ebből hamar kiszámolható, hogy a pénzügyőrök által fogott fél kilónyi drog akár 5 millió adag is lehet, 20 milliárd forint értékben. A szer Kínából került Európába, és most is onnan érkezett. Sajnos az interneten is lehet rendelni, ezért sokan attól félnek: ez a mostani nagy drogfogás csak a tünete annak, hogy már eláraszthatták az új haláldroggal a magyar piacot is.

Az Amerikában több tízezer ember haláláért felelős fentanil nevű szintetikus drog és származékai most kezdenek Európában is elterjedni. Korábban a kontinensen csak a skandináv országok voltak érintettek, de tavaly már Angliában is riadót fújtak: több mint 60 ember halt meg miatta! A szer kínai vegyi laborokból érkezik, ezért hívják „kínai fehérnek”, de több különböző vegyületként is megtalálható a drogpiacon. Az olcsó előállítás miatt rendkívül gyorsan terjed. Egyik változatát az amerikai hadsereg vegyi fegyverként tartja számon.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, hová költözött a kispesti baloldali pénzszivattyú - videó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

vg.hu

Órákon belül feleződik a bitcoin: mutatjuk, ki lesz a történelmi esemény legnagyobb nyertese

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

travelo.hu

Visszanyerte szabadságát a meglőtt gólya

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

NÍNÓ

Mentőhelikoptert riasztottak Somlószőlősre, itt vannak a részletek

NÍNÓ

Lassan 2 hónapja nem találják a 17 éves zalaegerszegi fiút, tudja valaki, hogy hol van Brendon?

NÍNÓ

Most jött: őket keresi a rendőrség a gyorsforgalmi úti tragédia miatt, 7 nepáli állampolgár ellen adtak ki elfogatóparancsot

NÍNÓ

Hajtóvadászat Budapesten: Halálos közlekedési balesetet okozott a gyorsforgalmin, most üldözi a rendőrség

NÍNÓ

Sokk Pestlőrincen: agresszív hajléktalanok zaklatták a vásárlókat a Lidlben

NÍNÓ

Halálra marcangolták az 1 éves fiút a bébiszitter megvadult kutyái

NÍNÓ

Gyilkosság Demecseren: gyerekeik szeme láttára végzett Zoltánnal a felesége