Létrehozva: 2019.12.18.

Robbantások sorozata miatt tartóztattak le 3 magyart Németországban

Az elkövetők valójában németországi bankautomatákat fosztottak ki robbantásos módszerrel. Majd nem túl átgondoltan magyarországi számláikra tették be a pénzt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) és a német zsaruk közösen számoltak fel egy Hajdú-Bihar megyei bűnözői csoportot, akik két különböző összetételű gázkeverékkel robbantottak fel németországi bankautomatákat.

„A különböző anyagok elegyet alkotva elektromos szikrát generáltak, majd felrobbantak. A detonáció ereje szétfeszítette az automata külső házát. Amikor az elkövetők az első védelmi vonalat leküzdötték, a benne található, bőrönd nagyságú pénzkazettákhoz már könnyen hozzáférhettek” – mondta el Gál András alezredes, a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztály V. bűnüldözési osztályának vezetője.

Fotó: Zsaru magazin

A zsaruk adatszerző tevékenységük során megállapították, hogy a németországi bűncselekményekben részt vevők rövid idő alatti látványos vagyongyarapodása összefüggésben van az ATM-robbantások elkövetése révén szerzett jövedelemmel. A három férfi néhány hónap elteltével több magyarországi ingatlan felett szerzett tulajdonjogot, illetve új gépkocsikat vásároltak. Emellett bankszámlájukon visszakövethetően halmozódott fel nagyobb összeg.Az is kiderült, hogy a Németországban elkövetett bűncselekményekből szerzett vagyont K. Tamás és társai Magyarországon az érdekeltségükbe tartozó gazdasági tevékenységükön keresztül használták fel, tisztára mosva ezzel a bűnös úton szerzett jövedelmet.

Németországban a ­társszerv rendőrei december 7-én elfogták a Hajdú-Bihar megyei településről kiutazó K. Tamást és két társát, a 39 éves K. Balázst és a 45 éves Z. Zsoltot, akik a megalapozott gyanú szerint részt vettek a bankautomaták kifosztásában. Ellenük a német hatóságok robbanóanyaggal elkövetett robbantás és más bűncselekmények miatt indítottak eljárást. Az eddigi információk szerint a társaság nyolc automata sikeres kifosztásával hozható kapcsolatba, de a külföldi nyomozók további eseteket is vizsgálnak. A jelenlegi adatok szerint 300 ezer euró, mintegy 100 millió forint került bűnös úton a birtokukba.

December 11-én aztán összehangolt bűnügyi akciót szerveztek több mint száz rendőr közreműködésével, ennek alkalmával Hajdúnánáson, Nyíregyházán és Budapesten további négy férfit fogtak el, otthonaikban készpénzt foglaltak le, továbbá lőfegyvert és lőszereket, ingatlant és két gazdasági társaságban lévő üzletrészeket vettek zár alá, bankszámláikat befagyasztották, a pénzintézeti széfjeiket átkutatták. A négy elfogott magyar férfit a rendőrök a német jogszabályok szerinti robbanóanyaggal elkövetett robbantás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ez is érdekelhet

origo.hu

M0: nem véletlenül nevezték halálútnak

origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

borsonline.hu

Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

hirtv.hu

Vezércikk - Magyar Péter válaszokat ígér, de csak kérdéseket szül + videó

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

mandiner.hu

Németországban felismerték: hatalmasat tévedtek a magyarokkal kapcsolatban

origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

travelo.hu

Bemutatkozott Malaika, a Magán Zoo legfiatalabb bundás lakója

ripost.hu

A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Nem hiszed el, hogy néz ki manapság a Váratlan utazás főszereplője – galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Rohammentő érkezett egy iskolához: kizuhant egy 16 éves diáklány

NÍNÓ

Rohantak a mentők: súlyos baleset történt Budapest VII. kerületében

NÍNÓ

Felkavaró fotók: tragédia történt az M3-ason, rommá tört autó utasa halt meg

NÍNÓ

Kizuhant egy ember Csepelen

NÍNÓ

Egy nap alatt nyolc riasztás: holtan találtak egy embert a mentők

NÍNÓ

Több kilométeres a torlódás, járhatatlan a Megyeri híd

NÍNÓ

Brutális baleset történt az éjjel, elesett az M5-ös

NÍNÓ

Menekítik az embereket, felcsaptak a lángok Érden