NÍNÓ

Sokkoló egybeesés, ezt eddig nem tudtuk a jászalsószentgyörgyi gyilkosságról

"Semmi nyomát nem láttam annak, hogy a lakásban vérfürdő lett volna. Szilvia pedig mindig egy kedves fiatal nő benyomását keltette."
  • Szerző: Ripost

A jászladányi P. Szilvia azon a napon utazott ki Bécsbe, hogy élettársával közös garzonlakás bérleti szerződését felmondja, valamint az 1300 eurós, azaz 416 ezer forintos kauciót visszakérje, amikor a Jászalsószentgyörgy melletti csatornánál gyerekek megtalálták a tunéziai A. K.feldarabolt és sósavban feloldott maradványait."A fiatal magyar hölgy zaklatott állapotban volt, amit azzal magyarázott, hogy a barátja börtönbe került. Mondta, hogy nincs pénze, és a kauciót kérte, de tudomásul vette, hogy azt nem adhatom oda neki, hiszen nem vele szerződtem" – magyarázta a Heute riportjában a bécsi lakás tulajdonosa, aki ezen a héten újra kiadta a véres gyilkosság helyszínét. A picinyke, de tágasnak mondható ingatlan bútorozva maradt, P. Szilvia csak a hűtőt vitte el, továbbá alaposan kitakarított.

"Semmi nyomát nem láttam annak, hogy a lakásban vérfürdő lett volna. Szilvia pedig mindig egy kedves fiatal nő benyomását keltette. Házasságot is terveztek, nem gondoltam volna, hogy ilyen borzalomra képes" – mondta a Blikk szerint a neve elhallgatását kérő tulaj. Hozzátette, a magyar nőnek volt még egy barátja. 

"Az egy agresszív ember, abból inkább kinézem, hogy ilyesmit csinált. Talán segített neki?" – tette fel a kérdést. 

Annyi bizonyos, hogy az új bérlőnek kényelmetlenségekkel kell szembenéznie, mert az osztrák rendőrség csak most kezdi meg a lakás alapos vizsgálatát, sőt, magyar rendőrségi szakemberek érkezése is várható.

P. Szilvia február 24-én egy konyhakéssel szúrta halálra tunéziai barátját, majd a holttestet feldarabolta, végül egy bőröndbe csomagolva jászalsószentgyörgyi otthonába vitte. Hazaérve sósavban akarta feloldani szerelme maradványait az édesanyja, Andrea segítségével. Letartóztatását követően P. Szilvia mindent bevallott, a tunéziai származású A. K.-t pedig a tetoválása alapján azonosították.

Továbbra is kevés információ áll rendelkezésre az áldozatról. Az orvoscsaládból származó vendégmunkás állítólag illegálisan tartózkodott Ausztriában, és sajtóhírek szerint drogkereskedésből élt. Hozzátartozói a jövő héten érkeznek Bécsbe, de ez is nehézségekbe ütközött, mert sürgősségi vízumkérelmüket csak a hirtelen szerződtetett bécsi ügyvédjük tudta elintézni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?