NÍNÓ

Sokkoló felvétel Kelenföldről: zombivá vált lányok dülöngélnek a dohánybolt előtt!

Fényes nappal, teljesen beállva ácsorgott két lány Budapesten, miközben mellettük egy férfi telefonon bonyolította a drogügyletet.
  • Szerző: Ripost

Dülöngélve, magukról nem tudva támaszkodott két lány fényes nappal Kelenföldön. A minden bizonnyal bedrogozott fiatalok ijesztő látványt nyújtottak, a járókelők is álmélkodva nézték őket, a zombivá vált lányok azonban nem sokat észleltek ebből.

„Mi van, megittam egy-két felest, nem bírom az italt!” – motyogta az egyik lány, amikor észrevette, hogy videófelvétel készül róla. Barátnőjével úgy hajlongtak, mint nyárfák a szélben: ezt a tipikus mozgást már a rendőrségi felvételeken is láthattuk, amikor a bika nevű pszichoaktív anyagot mutatták be.

A mellettük álló fiatalember talán kicsit jobb állapotban volt, ő telefonon szervezte éppen a drogügyletet. „Szandikám, szedd már össze magad, mert ezt nem szeretem tudod!” – szólt oda az egyik lánynak, aki éppen egy megerőltető tornagyakorlatot mutatott be.

„Nekem mindegy mennyi, jöhetsz persze. Van nálam igazából lecsó mondta a telefonba a zombivá vált lányok kísérője. A lecsó a drog szlengben az LSD-t jelöli.

Április elején a rendőrség a Szakértői válasz című videójukban mutatta be a Bika nevű pszichoaktív szert, „olcsó és halálos” felütéssel.

A Bika nevű pszichoaktív szerrel tavaly májusban kezdett el foglalkozni a rendőrség, miután egy nagyobb mennyiséget sikerült lefoglalniuk. Bár ezt követően több száz büntetőeljárás indult az új drog dílereivel szemben, az elmúlt évben több mint negyven haláleset történt a drog miatt.

Zombivá vált lányok

Zombivá vált lányok várakoztak Kelenföldön

Tavaly május végén foglalta le először a rendőrség nagyobb mennyiségben, ekkor már igencsak rövid idő alatt nagyon sok haláleset történt. A rendőrök ezt követően több száz büntetőeljárást kezdtek a dílerek ellen, ennek ellenére több mint 40 haláleset következett be.

Zombivá vált lányok

Fura mozdulatokkal dülöngéltek

- Ami veszélyes ezekben a szerekben, és a bikával kapcsolatban különösen kijött ez a veszély, hogy milyen hatóanyagot rendel a diler vagy a herbált előállító Kínából. Lehet, hogy tudja, lehet, hogy nem tudja. Lehet, nem az lesz ráírva, ami valójában a zacskóban van. Gyakorlatilag már az alapanyag beszerzési oldalon sem biztos, hogy azt fogja kapni, és azt fogják piacra dobni, amit terveztek vagy szándékoztak, a fogyasztó meg végképp nem látja egy zöld növényi törmelékről vagy dohányról, hogy az milyen kémiai anyaggal van átitatva – mondja el a videóban Csesztregi Tamás, a Nemzeti Szakértő és Kutatóintézet Kábítószervizsgáló Intézetének az igazgatója.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?