NÍNÓ

Sokkoló részletek: előkerült a 18 éves gyilkos migráns titkos aktája

Előkerült annak a 18 éves csecsen migránsnak az eddig eltitkolt bûnügyi aktája, aki szeptember elején megfojtott egy híres német mûvészettörténészt. A 60 éves nőnek azért kellett meghalnia, mert nem toloncolták ki a bevándorlót időben.
címkék:
  • Szerző: WM

A Bild című német napilap olyan információk birtokába jutott, amelyek új megvilágításba helyezik Susanne Fontaine művészettörténész meggyilkolását. A szakmájában elismert nő a berlini állatkert közelében sörözött barátnőivel, majd nem sokkal azután támadták meg, hogy elindult haza. A 18 éves csecsen el akarta lopni a mobilját, ám a 60 éves nő védekezni kezdett, ezért a támadó megfojtotta.

A német napilap titkos rendőrségi dokumentumokból azt derítette ki, hogy a csecsen bevándorló először 2012-ben, vagyis 13 évesen lépett be Németország területére. Szüleivel és három nővérével menedékjogért folyamodtak, de a hatóságok elutasították azt, és visszatoloncolták őket Lengyelországba, ugyanis ott lépték át a német határt.

2014 szeptemberében Ilyas A., ekkor már 15 évesen, ismét Németországba szökött, ekkor azonban már csak egyedül.

Mivel a csecsen kamasz fiatalkorú volt, és kíséret nélkül érkezett, ezért eljárás nélkül 2015 augusztus 20-ig tartózkodási engedélyt kapott. 2015 áprilisában azonban elköveti az első bűncselekményt, ami után szinte már nincs is megállás. Áprilisban ellop egy 30 ezer forintos biciklit, majd egy parkban pihenő nőt kirabol, májusban újabb telefont, júniusban pedig újabb bringát lop.

2015. június 25-én elköveti az első súlyosabb bűncselekményét. Egy súlyosan mozgássérült 75 éves nyugdíjastól próbálja ellopni a táskáját. A néni védekezése felbőszítette, ezért teljes erővel nekivágta az idős nőt a falnak. Sikerült 40 eurót és egy mobilt elvinnie, a nyugdíjas pedig komoly fejsérüléseket szenvedett.

Az eset után egy nappal egy 87 éves nyugdíjas nénit támadott meg a lakása ajtajában. A nénit földre lökte, majd ököllel az arcába csapott. 30 ezer forintnak megfelelő eurót vett el az idős nő pénztárcájából.

Három nappal később egy 98 éves néni volt az áldozat, 60 ezer forintot rabolt el tőle, ám ekkor szemtanúk elfogták, és átadták a rendőröknek.

Szeptemberben a bíróság 18 hónapra ítéli, Ilyas A. beismerte, hogy azért támadt meg időseket, mert tőlük nem várt védekezést. A csecsen fiatalnak bevonták az iratait, majd az ítélet letöltése után a hatóságok döntése alapján vissza kellett volna toloncolni Oroszországba. Ez mégsem történt meg, 2016 decemberében kiengedték, és hagyták, hogy szabadon kószáljon Berlinben. Az egyelőre nem világos, hogy mi történt Ilyas-szal 2016 december és 2017 szeptembere között.

Az azonban biztos, hogy 9 hónappal a szabadulása után brutális kegyetlenséggel megfojtotta a 60 éves Susanne Fontaine művészettörténészt. Mindezt egy telefonért és 50 euróért.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?