NÍNÓ

Tízmillióért szabadulhatna a csolnoki gyilkos

Tízmillió forintért cserébe kijöhetne a rácsok mögül G. Krisztián, aki bódult állapotban Csolnokon mellkason szúrt egy férfit. Áldozatával előzőleg összeveszett egy pulóver és 26 ezer forint miatt. Az ügyészség szerint azonban túl veszélyes lenne a bűnügyi felügyelet, ezért fellebbezett.
  • Szerző: Ripost

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerint meg kellene hosszabbítani G. Krisztián letartóztatását az emberölés bűntette, kábítószer birtoklás vétsége és járművezetés bódult állapotban vétsége miatt.
A férfi a vádirat szerint 2018. szeptember 28-án Csolnokon drogtól begőzölten egy kocsma előtt összeveszett a későbbi áldozatával egy pulóveren és 26 ezer forinton. Ököllel arcon ütötte a sértettet, aki emiatt a földre esett. A közelben lévők számon kérték őt, és a vitapartnerétől távolabbra szorították. Mindeközben Krisztián késsel a kezében kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett felé indult, és a késsel nagy erővel mellkason szúrta őt, azonnal kioltva az életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi az ügyészség szerint annak ellenére távozott a helyszínről a rendőrök kiérkezését megelőzően, hogy többen megpróbálták visszatartani.

Később az esti órákban úgy vezetett egy személygépkocsit, hogy a szervezetében kábítószer volt. A Pilisvörösvári Rendőrkapitányságon azonban önként jelentkezett, és beismerő vallomást tett.

G. Krisztiánnal szemben korábban garázdaság vétsége miatt volt folyamatban más büntetőeljárás, továbbá kábítószer-kereskedelem vétsége miatt őt a bíróság 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, ami még nem járt le.
Egyszer már meghosszabbították a letartóztatását 2019. november 01-ig azért, mert fennáll annak a veszélye, hogy a férfi újabb bűncselekményt követne el. Védője ugyanakkor óvadék megállapítását kérte, és a bíró el is fogadta ezt. Tízmillió forintért cserébe bűnügyi felügyelet alatt lehet, nyomkövető hordásával.

Ezt a döntést fellebbezte meg az ügyészség, mert a vádhatóság szerint könnyen előfordulhat a bűnismétlés, ha G. Krisztián ismét szabadabban mozoghat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?