NÍNÓ

Törökszentmiklósi tragédia: ezért kellett a rengeteg benzin

Senki sem érti, miért volt az a rengeteg benzin a hétfőn leégett törökszentmiklósi házban. A rendőrség nyomozást indított, szeretnék kideríteni, hogy történt-e bûncselekmény. A helyi emberek azt mondják, a családfő fûnyírójába kellett az üzemanyag.
  • Szerző: Ripost

Az egész család meghalt a tűzben Törökszentmiklóson hétfőn hajnalban. Csak egy robbanás hallatszott, majd mindent elborítottak a lángok. A szomszédok tehetetlenül nézték az égő házat, és végül azt, ahogy a romok közül a holttesteket kihozzák. Tegnap még reménykedtek, hogy legalább az anya életben marad, de annyira megégett, hogy ma hajnalban feladta a küzdelmet a szervezete.

Az üszkös romokat a helyi polgárőrök őrizték, mint a polgárőrség vezetője, Kolozsi József mondta, miután elmentek a tűzoltók, még kétszer is feltámadt a tűz, és vissza kellett hívni őket. Azt rebesgették, hogy kb. 40 liter benzin volt a házban, az okozta a robbanást, de erről a polgárőr semmit nem tudott mondani.

Mint mondta, a család nem volt jómódú, de mindenki nagyon szerette őket, mert kedves, dolgos emberek voltak a felnőttek, a gyerekek jól tanultak, udvariasak voltak. Sokáig hiába szeretett volna gyereket a házaspár, nem jött össze, így nagy örömmel fogadták mind a három fiút, mikor megszülettek. A széltől is óvták őket, még akkor is, amikor már iskolások lettek. Még az almát is feldarabolták nekik, nehogy a torkukon akadjon.

Elterjedt, hogy az apa kutyatenyésztéssel foglalkozott, de ez nem igaz. Csupán három kutyát tartott. Az állatok is a házban voltak, amikor a robbanás történt, a tetemüket kedden húzták ki a romok alól.

A helybéliek elmondása szerint az apa le volt százalékolva, de mindig dolgozott valamit, hogy a gyerekeknek mindenük meglegyen. Gyakran vállalt fűnyírást, nagyobb területeket is megcsinált. Állítólag most is lett volna egy munkája, és a benzines fűnyírójába kellett az a rengeteg üzemanyag, amit a házban tárolt, és ami végül az egész család vesztét okozta.

És ezeket olvastad már?