NÍNÓ

Túlélte a támadást a kétszer fejbe lőtt férfi

Csak életösztönének és határtalan szerencséjének köszönheti megmenekülését az a férfi, akit az egyik rokona akart eltenni láb alól.
  • Szerző: F. G.

A konfliktus hátterében egy igencsak elmérgesedő telekvita állt, ennek akart véget vetni a vádlott, amikor egy elhagyatott területre csalta a sértettet, azzal a szándékkal, hogy megöli – derült ki az ügyészségi vádiratból.

A 34 éves férfi 2014 decemberében azt mondta unokaöccsének, hogy egy közös ismerősüknek kell segíteni bútort pakolni, ezért autójával magával vitte rokonát egy tokaji szőlőültetvényhez. Mikor a kocsiból kiszálltak, a vádlott a csomagtartóból elővett egy oda bekészített sarlót, mellyel kétszer hátba vágta az unokaöccsét, aki az ütésektől földre rogyott, lapockacsontja eltört.

Ekkor a vádlott puszta kézzel támadt rokonára, aki csak úgy tudott szabadulni a fogásból, hogy kibújt a kabátjából. A menekülő férfi lábát kirúgta a vádlott, majd az árokba guruló sértettre rálőtt egy pisztollyal.

Mivel a lövés nem talált, ezért

a földön fekvő férfira ugrott és közvetlen közelről kétszer is fejen lőtte.

 

Az unokaöcs még ezután is védekezett, és az életéért küzdve fojtogatta támadóját. Amikor a vádlott egy pillanatra felhagyott a támadással, sikerült elmenekülnie, és az országúton segítséget kért egy autóstól.

 

A bántalmazás következtében a sértett izomsérüléseket, nyílt lapockatöréssel is társuló vágott sebet, a koponyáján egy lőtt és egy repesztett sérülést szenvedett. Sérülései a vérveszteség miatt életveszélyesek voltak.

 

A főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete és lőfegyverrel visszaélés miatt emelt vádat a férfival szemben, akinek akár 25 év is lehet a büntetése.

 

És ezeket olvastad már?