Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.01.13.

Újabb alagutat találtak a szerb-magyar határ alatt

Terepkutatás közben fedezték fel Ásotthalom külterületén. Az alagút átvezetett a szerb oldalra.

Újabb alagutat találtak a szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei terepkutatás során kedd este a szerb-magyar határ alatt. Az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódó átjáró egyik oldala Ásotthalom külterületén van, a másik pedig a szerb oldalon. A hatóságok betemetik az alagutat.

Képünk illusztráció Fotó: police.hu

A rendőrök szerda hajnalban egy montenegrói embercsempészt is elfogtak. Ruzsa külterületén ellenőriztek egy szerb kisteherautót, amelyben a sofőr mellette 25, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott. A sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indult, utasait visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A rendőrök 13 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök 2021. január 13-án 17 óra 30 perc és 2021. január 14-én 5 óra 30 perc között négy esetben, összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Röszke közigazgatási területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, iráni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Négy határsértő rejtőzködött egy, a gyulai határátkelőhelyen belépésre jelentkező tehergépkocsi rakterében. A rendőrök a jármű átvizsgálásakor megtalálták őket, és a román hatóság eljárást indított ellenük. A Békés megyei határszakaszon 2021. január 13-án 17 óra 30 perc és 2021. január 14-én 5 óra 30 perc között négy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Mindannyian egy 2021. január 13-án 22 óra 44 perckor a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező, román honosságú tehergépkocsiban rejtőzködtek. A magyar és a román rendőrök együtt átvizsgálták a járművet és a rakterében megtalálták a magukat afgán állampolgárnak valló férfiakat. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem folytathatták útjukat. A román hatóság eljárást indított ellenük.
A Hajdú-Bihar megyei rendőrök elfogtak egy török sofőrt, valamint egy román nőt, akik a gyanú szerint 31 illegális migránst akartak Nyugat-Európába juttatni.
A Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. január 14-én 1 óra körül a 4806-os úton, Kokad és Létavértes között megállítottak egy kamiont. A jármű sofőrje egy török férfi volt, valamint vele utazott egy román állampolgárságú nő is. A kamion átvizsgálása során az egyenruhások 31 külföldit találtak a raktérben, akik ugyan szír, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a török férfi, valamint román utasa a 31 határsértőt Nyugat-Európába akarták csempészni. A rendőrök elfogták mindkettőjüket, elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van, míg a 31 illegális migránst a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltségre állították elő idegenrendészeti meghallgatás céljából.
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen még nem volt: aranyat lövell ki egy vulkán

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

metropol.hu

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

metropol.hu

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

vg.hu

Alba Aréna: megnyílt Magyarország legújabb sportarénája – fotók

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 20-21.: Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

„Ő volt az életünk fénye” – Át akart kelni az úton, halálra gázolták az 5 évest

NÍNÓ

"Ott zokogott szegény nő" – hároméves kislány zuhant ki az ötödikről Csepelen, ez mentette meg a biztos haláltól

NÍNÓ

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

NÍNÓ

Mentőhelikoptert riasztottak Somlószőlősre, itt vannak a részletek

NÍNÓ

Lassan 2 hónapja nem találják a 17 éves zalaegerszegi fiút, tudja valaki, hogy hol van Brendon?

NÍNÓ

Most jött: őket keresi a rendőrség a gyorsforgalmi úti tragédia miatt, 7 nepáli állampolgár ellen adtak ki elfogatóparancsot

NÍNÓ

Hajtóvadászat Budapesten: Halálos közlekedési balesetet okozott a gyorsforgalmin, most üldözi a rendőrség

NÍNÓ

Sokk Pestlőrincen: agresszív hajléktalanok zaklatták a vásárlókat a Lidlben