NÍNÓ

Vakmerő dolgot műveltek a körúti villamoson, baleset is lehetett volna

Egyszerre hat gyermek tujázott az egyik 6-os villamoson az elmúlt hétvégén. Fotót is feltöltöttek az esetről egy közösségi oldalra .
  • Szerző: Ripost

Durva fotót készítettek a 32-esek terénél, egyszerre hat gyermek tujázott az egyik 6-os villamoson az elmúlt hétvégén. A kép az egyik közösségi oldalra is felkerült, amelyen az látható, hogy néhány gyermek – akik közül többen 10-14 évesnél nem lehettek idősebbek – a villamos végére felállva utaztak a Nagykörúton a 32-esek tere és a Rákóczi tér között.

Fotó: Papp Gergely / Facebook

„Ránézésre 10-12 évesek lehetnek. Többen is rájuk szóltak, hogy szálljanak le onnan, de mintha meg sem hallották volna” – jegyezte meg a képet feltöltő férfi.

A bejegyzés alatt többen is azt írták, hogy a képen látható, tujázó fiatalok gyakran töltik idejüket a környéken. Sokszor a közeli plázában vásárlókat zaklatnak, a bevásárlóközpont előtt dohányoznak, így sokan azon sem csodálkoznak, amit most tettek. Csakhogy az adrenalinhajszoló utazás könnyen torkollhat tragédiába is.

„Mivel a villamos hátulja nem utazásra való, ezért kapaszkodó sincs rajta kialakítva. Egy gyorsabb indulás vagy nagyobb fékezés hatására könnyen le lehet onnan esni. Teljesen szabálytalan, ezért akár a rendőr is elkaphatja a tujázókat. Sőt, ha ilyet látunk, célszerű a jármű vezetőjét és a rendőrséget értesíteni” – említette lapunknak Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?