Létrehozva: 2021.07.27.

Nő az ellenállás Svédországban a kiskorúaknál engedélyezett nemátalakító műtétek miatt

Az átalakításokra lehetőséget nyújtó rendelkezéseket az LMBTQ-lobbi nyomására fogadta el a svéd parlament.

Több fiatal szerint az LMBTQ-lobbi és svéd orvosok egy csoportja lényegében tengerimalac módjára kísérletezett velük.

Svédországban két éve dagadt országos méretűvé az a botrány, melyben az LMBTQ-lobbi hatására tíz év alatt 1500 százalékkal nőtt a nemi diszfóriás, vagyis a saját nemi identitásukkal elégedetlen, ezért depressziós emberek száma. A Mandiner online portál szemléje szerint ez főleg a fiatal svéd lányokat érinti.

A lányokat az esetek többségében nem pszichológiai kezelésekkel próbálták gyógyítani, hanem lényegében mindenkinek nemátalakító műtétet javasoltak a szakemberek.

Tíz év távlatában azonban több nemi átalakításon átesett fiatal – immár felnőttként – azt mondja, hogy az LMBTQ-lobbi és svéd orvosok egy csoportja lényegében tengerimalac módjára kísérletezett velük. Egy helyi lap arra hívta fel a svéd közvélemény figyelmét, hogy a gyermekek hormonkezelése és műtéte egy „nagy kísérlet„, amely jó eséllyel az ország egyik legsúlyosabb orvosi botrányába torkollhat. Ezt erősíti egy nemrég bemutatott svéd dokumentumfilm is, amelyben egy Sametti nevű, férfinek született, de ma már magát nőnek valló ember arról beszélt, hogy már megbánta, hogy visszafordíthatatlan nemváltoztató kezelésnek vetette magát alá. Egy Jennifer nevű 32 éves transznő esete is napvilágra került, aki a műtétje után négy évvel felakasztotta magát.

Többen a stockholmi Karolinska Egyetem Kórházát kezdték ezután támadni, hiszen időközben az is kiderült, hogy kettős masztektómiát, vagyis a nemi szervek eltávolítását hajtották végre több 14 évesnél fiatalabb gyermeken. A cikkben arról írnak:

A kórház nem állít meg senkit, gyakorlatilag 100 százalékban mindenki megkapja a nemi átalakítást.

Az ügy legutóbbi fejleménye, hogy egy korábban a nemi átalakítást népszerűsítő transznő bocsánatot kért. Azt mondta: ha ma kellene döntenie, akkor valószínűleg nem végeztetne el magán ilyen korrekciós műtétet.

Naponta legalább egy gyermek megváltoztatja a nemét Nagy-Britanniában, Svédországban tíz év alatt pedig 1500 százalékkal nőtt azoknak a kislányoknak a száma, akik fiúnak érzik magukat. 2017-ben Angliában egy olyan kézikönyvet kezdtek terjeszteni az iskolákban, mely egy 12 éves kislány kitalált történetét mutatja be, aki fiúvá vált. A gendersemlegesség szélsőliberális hívei azt vallják, hogy ha keretek közé szorítjuk gyermekünket a nemi sztereotípiák alapján, vagyis tudatosítjuk benne, hogy ő fiú vagy lány, azt érezheti, hogy valami olyasmivé kell válnia, amit ő nem akar. Szerintük ha ezektől megszabadítjuk, sokkal színesebb életük lehet – írja a Ripost. A portál emlékeztet rá, hogy az utóbbi évtizedben a genderpropaganda, az LMBTQ-lobbi a nyugati országokban annyira átformálta és átpolitizálta az emberek gondolkodását a nemi identitás szerepéről, hogy gyerekek számára is lehetővé tették, hogy megváltoztathassák a nemüket. Holott kisgyerek- és pubertáskorban nem elég érettek érzelmileg ahhoz, hogy olyan, életüket meghatározó döntést hozzanak, mint a nemi identitás megváltoztatása, a transzneművé válás. Magyarországon a Labrisz Leszbikus Egyesület a gyermekek LMBTQ-s érzékenyítésének élharcosa. Olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint a homoszexuális fiúk számára veszélyes iskolai terek vagy az anyák napja ünneplése olyan extrém helyzetekben, amikor valakinek két anyja vagy két apja van.

Agymosás vagy emberkísérlet?

Az elmúlt években drámai módon megnőtt a nemváltó kamaszok száma az Egyesült Királyságban. Az egyik brightoni iskolában 1600 diák közül 76 állította magáról, hogy ő valójában transznemű, a nemváltó kamaszok többsége azonban később megbánja döntését. A magukat transzneműnek valló fiatal fiúknak 70–98, a lányoknak pedig 50–88 százaléka idővel visszatér a biológiai neméhez. A genderőrület megdöbbentő része, hogy a Tavistock genderklinikán Londonban már hároméves gyermekeknek is adnak pubertásgátló gyógyszereket, aztán megkezdik az ellenkező nem hormonjainak adagolását. A témáról megszólaltatott pszichológusok közül a legtöbben nem értettek egyet a hormonkezelés túl laza szabályozásával. Attól tartunk, hogy a gyerekek többsége nem megfelelően lett diagnosztizálva, és ezért félre lesznek kezelve – mondták a Sky Newsnak. Az egyik pszichológus beszámolt egy esetről, amelynek során egy kollégája mindössze két találkozó után beutalót adott egy gyermekkorú páciensnek hormonblokkoló kezelésre. A pszichológusnő szerint az esetet nem tárta fel megfelelő módon a beutaló orvos.

A gyermek szülői beleegyezés nélkül dönthet a műtét mellett Nagy-Britanniában

A brit társadalombiztosítási rendszer, a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) jelenleg hatályos szabályozása szerint egy brit tinédzser (12 éves kortól kezdve) akkor is megkezdheti a nemátalakítás hosszadalmas folyamatát, ha ebbe egyébként egyik szülője sem egyezett bele. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy kisiskolás diákok dönthetnek úgy mindenféle kontroll nélkül, hogy államilag finanszírozott hormonkezelésre járjanak az erre specializálódott egészségügyi intézményekbe. Egy anya beperelte az államot, mert a beleegyezése nélkül kezdték meg a nemátalakítás folyamatát 15 éves autista lányánál. A nevét a nyilvánosság előtt nem vállaló nő azt szeretné elérni, hogy egy fiatalkorú gyermek, akinek még szavazati joga sincs, ne dönthessen egyedül egy ilyen fajsúlyos kérdésben. Kanadában az is előfordult, hogy egy nemi szerepzavarral küszködő, mérsékelten autista 11 éves lányt az iskola anélkül bátorított fiúként való viselkedésre, hogy értesítette volna a szüleit. A lány az iskolában fiúként, otthon lányként élt, és a szülőket csak az után értesítették, hogy a lánynál öngyilkos hajlamok jelentkeztek.

Hormonkezelés után menopauza 15 évesen

Egy Ausztráliában élő anyuka, Carolyn Tate hormongátlót kezdett szedetni 15 éves kislányával, miután a gyermek 12 éves korában bejelentette, nem érzi magát lánynak, és fiú szeretne lenni. A hormongátló injekciókat olyan gyerekek számára adják, akik a jelenlegi törvények alapján még túl fiatalok ahhoz, hogy egy nemváltoztató műtéten essenek át. Tate kislánya hetekkel a beavatkozás után – 15 évesen – a változó korral járó klimax kellemetlen tüneteit érezte, majd később kiderült, hogy a hormongátló hatására valóban tinédzserként esett át a menopauzán. Az ausztrál anyuka nem törődve azzal, ez milyen súlyos egészségügyi következményeket okozott gyermekénél, a beavatkozás után tovább folytatja „kezelését”, és elhatározta, hogy 16 éves korától tesztoszteronhormonokat fog beadatni kislányának.

Elhallgatják a valóságot

A különböző LMBTQ-szervezetek világszerte azt propagálják, hogy a nemi identitással kapcsolatos pszichés problémák nemátalakító műtéttel és az azt megelőző kezelések segítségével hatékonyan gyógyíthatók, viszont elhallgatják az átalakítást megbánók történeteit. Több olyan orvos, aki nemiidentitás-klinikán dolgozott, arról számolt be, hogy sosem láttak sikerrel végződő operációt, a legtöbb páciens problémái nem oldódtak meg. Az Egyesült Államokban a transzneműek között az öngyilkossági ráta 41 százalékos – miközben a teljes amerikai lakosság körében az átlagos érték 1,6 százalék. Az átoperáltak körében tapasztalható magas arányú az alkoholizmus, a droghasználat, és szintén magas arányban vannak jelen, akik megbánták a nemváltó műtétet. Felmérések szerint az Európai Unióban a lakosság 0,3, az Egyesült Államokban a lakosság 0,3–0,6 százalékát teszik ki a transznemű emberek.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A pornós bokszoló és a dögös focistafeleség együtt alázzák a Chelsea edzőjét - képek

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

„Mindent elvesztettem, ő volt a társam” – félrediagnosztizálták a 28 éves, a 3 gyermekes édesanyát, belehalt

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

mandiner.hu

„Öljetek meg minden zsidót!” – felfoghatatlan állapotok uralkodnak az amerikai egyetemeken

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert