POLITIK

Nyomoz a rendőrség Niedermüller Péter ügyében

Tegnap közleményben tájékoztatott a Civil Összefogás Fórum-Civil Közhasznú alapítvány (CÖF-CÖKA), hogy kiegészítették feljelentésüket a DK-s politikus rasszista kijelentésének ügyében. Ma választ kaptak a BRFK-tól.
  • Szerző: Ripost

A kiegészítésben az erzsébetvárosi polgármestert garázdasággal vádolják, tekintettel a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak és nők kapcsán az ATV televízió 2020. január 23. napján sugárzott „A nap híre” című műsorában elhangzottakra.

A civil szervezet szerint Niedermüller megnyilvánulása „alkalmas lehet arra, hogy kihívóan közösségellenes, erőszakos jellege miatt másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.”

(Fotó: MTI)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság mai napon, csütörtökön arról tájékoztatta a CÖF-CÖKA képviseletében eljáró Lomnici Ügyvédi Irodát, hogy a 2020. január 31-én tett feljelentésükben megjelölt közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el Niedermüller Péter kijelentésével kapcsolatosan.

Mint ismert, az ATV televízió 2020. január 20. napján sugárzott az „A nap híre” című műsorában Niedermüller Péter, VII. kerületi polgármester az alábbi kijelentést tette: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

A CÖF-CÖKA azt ígéri, hogy a jövőben folyamatosan tájékoztatják közvéleményt és bíznak abban, hogy a faj, nem illetve szexuális beállítottság alapján uszítók ideológiai színezettől függetlenül elnyerik méltó büntetésüket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?