Létrehozva: 2020.02.16.

Nyugat-Európában egyre borúsabban látják a jövőt, különösen a franciák

Az uniós állampolgároknak elegük van a bevándorlásból. A megkérdezett franciák 65%-a vélekedik borúsan a jövőt illetően. A megkérdezett emberek több mint 60 százaléka úgy gondolja, hogy a ma ismert francia civilizáció összeomlik. Ráadásul a válaszadók közül sokan úgy vélik, mindez pár évtizeden belül fog bekövetkezni.

Az Ifop közvélemény-kutatása szerint a megkérdezett franciák 65%-a vélekedik borúsan a jövőt illetően – írja a breitbart.com. Mintegy harmaduk ráadásul úgy gondolja, hogy ez brutális módon fog bekövetkezni, és viszonylag rövid időn belül. A válaszadók szerint körülbelül 20 éven belül omolhat össze a ma ismert civilizáció.

A megkérdezettek közül a legtöbben (27%) úgy vélték, hogy ennek oka az éghajlatváltozás és a túlzott fogyasztás lesz. A válaszadók 15%-a szerint a mai civilizáció a tömeges migráció miatt fog összedőlni, míg további 14%-uk szerint a francia társadalom belső konfliktusai, sőt akár a polgárháború is kiválthatják azt.

Az összes EU-tagállamban a megkérdezettek 45 százaléka nagyon aggasztónak tartja az illegális bevándorlók beáramlását a saját országába, további 31 százalékuk szerint inkább aggasztó a jelenség, vagyis a válaszadók háromnegyede aggódik az illegális migráció miatt. A megkérdezett uniós polgárok túlnyomó többsége az afrikai tömeges bevándorlásból sem kér: 34 százalékuk nagyon tart és szintén 34 százalékuk inkább tart a következő évtizedekben Afrikából érkező migránsok áradatától.

Az európai polgárok túlnyomó többsége szerint az unió rosszul kezelte a migrációs válságot: a megkérdezettek hetven százaléka gyengének értékelte a teljesítményt. Az uniós válaszadók többsége a gazdasági ügyeket is inkább a tagállamok hatáskörébe utalná: 51 százalékuk tenne így, míg 39 százalékuk az EU szerepét erősítené.

Bizonyos kérdésekben markáns különbség van a nyugat-európai EU-alapítók és a később csatlakozott tagállamok között. Ilyen például a jövőkép: a régi tagállamokban a válaszadók 14 százaléka szerint élnek majd jobban a gyermekeik, mint ők maguk. A visegrádi országokban a megkérdezettek 33 százaléka mondta azt, hogy a következő generáció életfeltételei jobbak lesznek. A házasság intézményének értékelésében szintén jelentős különbség tapasztalható. Míg Nyugat-Európában a válaszadóknak csak 35 százaléka véli úgy, hogy házasság csak nő és férfi között jöhet létre, addig a V4-országokban ez az adat 61 százalék.

 

Európa felszámolja önmagát Németországban gyakran emlegetik Thilo Sarazzin – korábban az SPD és a Deutsche Bundesbank vezetőségi tagja, a berlini szenátus gazdasági ügyekért felelős vezetője – Deutschland schafft sich ab (Németország felszámolja magát) című könyvét, ami az egész kontinens pusztulását és eliszlámosodását vetítette előre, társadalmi-gazdasági folyamatokkal és demográfiai adatokkal alátámasztva. A demográfiai mutatók , tárgyilagosságát senki sem vitatta. A statisztikák valóban elgondolkodtatók. Míg 1950-ben 800 000 muszlim élt Nyugat-Európában, ma több mint húszmillió. Törökország esetleges EU-s csatlakozásával ez a szám 90-100 millió is lehet. De e nélkül is elképesztők a demográfiai folyamatok. Az európai népek körében tapasztalható alacsony termékenység – amit egyes országokban a fiatalok mintegy harmadának tudatos gyermektelensége tetéz – élesen szemben áll a migráns muszlim közösségek körében tapasztalható magas gyermekszámmal. Ugyan náluk is fokozatosan csökken a termékenység, de a folyamat megfordulása csak harminc év múlva várható. A jelenlegi tendenciák szerint 2030-ra Franciaország lakosságának ötöde muszlim lesz, míg Hollandiában 1:2, Belgiumban 1:3 lesz az újszülöttek aránya a muszlimok javára. És akkor a legális és illegális migrációról még nem is beszéltünk.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

magyarnemzet.hu

„A City legyőzi az Arsenalt, de bajnok egyik csapat sem lesz”

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút