Létrehozva: 2020.08.13.

Nyugat-Európában is mindennaposak lettek a rendőrök elleni támadások

Már egyáltalán nem számít ritkaságnak, ha a csőcselék rátámad a rend őreire. Mondhatni már csak egy „jó poén” lett az ilyesmi. Hogy közben oda a közbiztonság, senkit(!) nem érdekel.

Az elmúlt néhány nap alatt megint rengeteg támadással és veszélyhelyzettel kellett szembenézniük például Franciaországban a rendőröknek, volt, ahol vascsővel támadtak rájuk, de lövöldözés és köpködés is történt.

Franciaországban már szinte mindennaposak a rendőröket ért támadások, naponta több erőszakos eset is előfordul. Legutóbb három rendőr súlyosan megsérült, amikor egy férfi vascsővel rájuk támadt Párizsban a 13. kerületben, a rendőrök végül kénytelenek voltak a fegyverüket használni, hogy megfékezzék a támadókat, de így is kórházba kerültek, egyiküknek leszakadt egy ujja, egy másik pedig súlyos fejsérülést szenvedett.

A rendőrök lakossági bejelentésre mentek ki a helyszínre és igazoltatni akarták a nadrág nélküli hajléktalan férfit, amikor az rájuk támadt. A támadó ezután megpróbált elmenekülni, de a rendőrök rálőttek, majd letartóztatták – írja az RTL.fr.

Nizzában is lövöldözés volt, itt egy 50 körüli nő lőtt a rendőrökre.Ahogy azt az Origo elsőként megírta, egy rendőrőrs közelében a place Saetone-n adott le több lövést, de az egyik rendőr hátulról lerohanta és földre teperte. A történteket többen is felvették, az egyik felvételen hallható, ahogy többen „bravó” kiáltással értékelik a rendőri fellépést.Eric Ciotti helyi képviselő a Twitteren méltatta a rendőrök hidegvérét és bátorságát, kiemelve, hogy nem használtak fegyvert, holott fenyegetve voltak.

A város polgármestere, Christian Estrosi szintén közzétett a Twitteren egy videófelvételt és azt írta mellé, hogy büszke a város rendőreire, akik sikeresen ártalmatlanítottak egy fegyveres nőt és megakadályoztak egy tragédiát.

A nőnél egy Beretta típusú fegyver volt, melyben – mint később kiderült – vaktöltények voltak és miközben megbilincselték a rendőrök, azt kiabálta, hogy lőjék le, mert úgy sincs veszíteni valója. Egy helyi rádió értesülései szerint pszichiátriai szakértői vizsgálatnak vetik alá a nőt – írja a Le Figaro.

A Lotaringiában lévő Metz városában sem unatkoztak a rendőrök, itt ugyanis egy erősen ittas férfi egy furgonnal nekiment egy bevásárlóközpont kapujának, majd megpróbált odébb állni, de menekülés közben összeütközött egy másik autóval. Kipattant a járműből és a másik kocsi sofőrét megfenyegette egy kalapáccsal, ekkor értek oda a rendőrök és elállták a furgon útját, hogy ne tudjon a férfi elmenekülni. Letartóztatták és bevitték a rendőrségre, ahol, kihasználva, hogy nem tudták a rendőrök ráadni a maszkot, leköpte őket. De itt még nincs vége a fordulatos történetnek, ugyanis ezután derült ki, hogy a furgont pár nappal korábban Luxemburgban lopták el, a férfi pedig illegális migráns, aki egy szót sem beszél franciául, ezért kitoloncolják az országból.

A szomorú sorozatnak ezzel még nincs vége, Párizsban tragédiával végződött egy rendőri igazoltatás, sajnálatos módon egy kerékpáros meghalt, amikor elütötte egy, a rendőrök elől menekülő autós. A részletek egyelőre nem ismertek, csak annyit lehet tudni, hogy a férfi nem volt hajlandó együttműködni a rendőrökkel, ezért üldözőbe vették és menekülés közben elgázolta a szerencsétlen kerékpárost. A gázolót azonnal letartóztatták, a történtekről a Le Figaro számolt be.

Ahogy korábban megírtuk, Franciaországban már szinte nem múlik el nap anélkül, hogy újabb rendőrök ellen elkövetett támadásról számolnának be. A támadók általában migránsok, és az egyik francia szakszervezeti vezető szerint a bíróság is túlságosan elnéző velük szemben, sokszor azonnal szabadon engedik őket.

Még májusban rendőröket bántalmaztak muszlim bevándorlók Brüsszel Anderlecht nevű negyedében. Az egyik migráns azt kiabálta, hogy Allahu akbár, miközben fejbe rúgta az egyik egyenruhást. Anderlecht polgármestere azt nyilatkozta, hogy a város ezen része nem könnyű kerület, és a rendőrök tiszteletet érdemelnek. De megszólalt az ügyben a szocialisták Brüsszelért felelős államtitkára is, aki a korábbi kritika után szeretne párbeszédet kezdeményezni a rendőr szakszervezettel. Ugyanakkor egy másik párttársa már arról beszélt, hogy a rendőröknek nem szabad túl szigorúan eljárniuk, mert az újabb zavargások kitöréséhez vezetne.

Néhány napja két rendőrt sebesített meg egy bozótvágó késsel felfegyverzett támadó Belgium egyik városában, Charleroi -ban. Sajtóértesülések szerint az elkövető egy rendőrnőt az arcán sebesített meg, az ő sérülései súlyosak, társa kevésbé súlyos sebesülésekkel került kórházba.

A szemtanúk szerint a merénylő „Allahu Akbar” (Isten nagy) felkiáltással támadt a két rendőrre, majd egy kiérkező harmadik járőr lelőtte, a legfrissebb információk szerint meghalt. Charleroi városát a párizsi és brüsszeli terrortámadásokért felelős dzsihadisták használták korábban bázisként.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

magyarnemzet.hu

Nagyon csúnya titok derült ki az Orbán-gyűlölő Lilu múltjából

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna