Létrehozva: 2018.03.12.

Orbán: Most van jövőnk, ezt kell megvédeni

Két veszélyt nevezett meg Magyarországra nézve Orbán Viktor kormányfõ: a migrációt, és az elmúlt években elért eredmények elvesztését. "Bárkivel vállaljuk, vállalom a csatát, azért, hogy megvédjem Magyarországot" - szögezte le a Nyíregyházi Televíziónak adott hétfõi interjújában.

A miniszterelnök az elmúlt nyolc év legfontosabb eredményének a jövő iránti bizalomépítést tartotta, hozzátéve, ez a kormány és az emberek közös sikere, amit április 8-án meg kell védeni.

A kormányfő arról beszélt, a magyar pesszimista nép hírében állt, most azonban "kigyógyulófélben vagyunk ebből", nem hittük, hogy lehet jövőnk, a nagy tervekről pedig mindig azt mondtuk, "hisszük, ha látjuk". Szavai szerint ez a mentalitás változott meg 2010 óta, évek szívós munkájával a magyarok ugyanis látják az ország fejlődését.
 

Erre nagyon régen nem volt példa, nem a makrogazdasági számok vagy a költségvetési adatok javulnak, hanem lehet látni az építkezéseket, az ipari parkok fejlődését, a sportcsarnokok építését, a városok rendbetételét, a fiatalok otthonteremtési esélyeinek javulását, azaz az emberek érzik, ebből lehet még valami - sorolta a miniszterelnök.
 

Orbán Viktor megjegyezte, felmérések szerint Magyarország azon kevés ország közé tartozik ma Európában, ahol az emberek azt érzik, hogy a gyerekeik jobban fognak élni, mint ma ők élnek.
 

Ezt a lelki fordulatot, vagy a jövő iránti bizalomépítést tartom a legfontosabb dolognak, ami történt velünk az elmúlt nyolc évben

- fogalmazott Orbán Viktor, hozzáfűzve, ehhez azonban eredmények kellettek, amiket a kormány és az emberek közösen értek el.
 

"Nyugodtan mondhatjuk, közös siker, hogy a magyarok várnak valamit a jövőtől, most van jövőnk, ezt kell megvédeni, ez a választás tétje" - jelentette ki.
 

A miniszterelnök kifejtette, az országgyűlési választás küszöbén emlékeztetni kell a magyarokat arra is, hogy a 2010 óta elért eredményeket el lehet veszíteni. Vannak dolgok - folytatta -, amelyeket a ma kormányzásra jelentkező erők elkövettek az országgal szemben, például elvették a gyermekek után járó adókedvezményt és egyhavi nyugdíjat, továbbá felemelték a rezsi árát.
 

A béremelés fázisában már nehéz elképzelni, de voltak olyan emberek, akik elvették a munkabért az emberektől - emlékeztetett.
 

"Nem szeretném, ha visszaadnánk a kormányrudat ismét a nemzetközi pénztőke kezébe, hogy aztán megint eladósítsanak bennünket a Nemzetközi Valutaalap vagy Brüsszel irányába. Örüljünk, hogy végre kiverekedtük, kivakartuk magunkat abból a reménytelennek látszó helyzetből, és végre a magunk urai vagyunk, nincs rajtunk nyakörv" - fogalmazott.
 

Orbán Viktor kijelentette: a másik valós veszély az országra nézve a migráció. Úgy vélekedett, ha migránsokat enged be Magyarország, akkor kénytelen lesz azokat ellátni. A gazdagabb Németország és Ausztria is nehezen bírja már az ezzel járó pénzügyi terheket, Magyarországot pedig egyszerűen agyonnyomná a migráció - rögzítette.
 

A migráció olyan hiba, amit csak egyszer lehet elkövetni, és nem lehet kijavítani, ez a legizgalmasabb és egyben legriasztóbb tétje az április 8-ai választásnak - közölte a kormányfő. Hangsúlyozta, hiba, ha Magyarország nem nemzeti kormányt választ, amely a nehéz nemzetközi helyzetekben megvédte a magyarokat, felépítette a kerítést és nem enged be migránsokat.
 

Bárkivel vállaljuk, vállalom a csatát, azért, hogy megvédjem Magyarországot

- szögezte le.
 

A választásról szólva megjegyezte, szorosabb eredmény esetén nem mindegy, milyen karaktereket, jellemeket küldenek a választók a parlamentbe. Olyanokat, akiknek Magyarország az első, vagy olyanokat, akik nemzetközi parancsokat akarnak végrehajtani - tette hozzá.

Orbán Viktor beszélt a járműelektronikai alkatrészeket gyártó német Rosenberger hétfőn átadott új nyírbátori beruházásáról is. Elmondta, Nyírbátor egy olyan település, ahol a Fidesz-KDNP-nek minden szóért, szavazatért férfiasan meg kell küzdenie.

Kifejtette, nem akarta, hogy azt mondják a kormányra, "személyi válogatásos" alapon működik, és ha nem kormánypárti a polgármester, vagy az ellenzéknek erős hídfőállásai vannak az adott településen, akkor "bosszúból" nem adnak támogatást.


Nekünk a nyírbátoriak a fontosak, nem a polgármester, vagy Veres János volt szocialista pénzügyminiszter (...), és

az is kijár, hogy a miniszterelnök igenis menjen el ilyen helyekre is

- mondta Orbán Viktor.
 

A kormányfő közölte, szabolcsi útján Simon Miklós fideszes képviselő meghívására ellátogatott Nyírbogátra, majd Nyíregyházán Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármesterrel találkozott.
 

A szabolcsi megyeszékhelyről szólva az interjúban kifejtette, nagy politikai adósságokat kellett törlesztenie a kabinetnek a város felé, ilyen volt a jégpálya ügye, vagy a körút és a nyugati elkerülőút hiányzó részének befejezése, amiről már megállapodott a polgármesterrel.
 

Nem egyszerűen szép dolgok történtek Nyíregyházán, hanem olyanok is, amiket már régóta akart a város, csak eddig nem találta meg a módját - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök egyben üdvözölte Debrecen és Nyíregyháza együttműködését, amely szavai szerint jót tesz mindkét városnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megérkezett az új Moszkvics csúcsmodell, le fog esni az álla, ha meglátja

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

borsonline.hu

Megdöbbentő fordulat a Hableány-katasztrófájában

mandiner.hu

Schiffer: Nem csodálkoznék, ha Magyar Péter tündöklését Nagy Ervin miniszterelnök-jelöltsége követné

ripost.hu

Rékasi Károly olyan keményen beszólt Németh Kristófnak, hogy csak kapkodjuk a fejünket

magyarnemzet.hu

Szoboszlai első hegedűs, Klopp azonban zongoracipelőként számít rá Liverpoolban – légiós podcast

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 15-21.: a növő Hold ápol és táplál

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

ripost.hu

Tízéves átok alól szabadulnak ezek a csillagjegyek, így találhatod meg a társad idén tavasszal...

ripost.hu

Szórj szódabikarbónát a küszöbhöz, fantasztikus lesz a hatás

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mutatjuk, hol jár a legnagyobb otthonfelújítási támogatás

POLITIK

A csokoládékirály elindul Zelenszkij ellen az ukrán elnökválasztáson

POLITIK

Szexrabszolgaként tartottak, kínoztak meg lányokat a Németországban letartóztatott migránsok

POLITIK

Több tízezer forint plusz pénzt ér ez a hír a nyugdíjasoknak

POLITIK

Magyar Péter tüntetését a gurulódollár-botrány egyik cége szervezte

POLITIK

A Fidesz a valaha volt legerősebb EU-kampányra készül

POLITIK

A britek szerint az oroszok külföldi zsoldosokat toboroznak

POLITIK

A Lánchíd-botrány az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügye