Létrehozva: 2020.05.25.

Orbán Viktor: Amit vállaltunk, azt teljesíteni fogjuk, július 1-jével kifizetjük az 500 ezer forintot az egészségügyi dolgozóknak

A kormány munkáját az minősíti, hogy nemzetközileg is példásan és sikeresen védekezett Magyarország – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben, az azonnali kérdések órájában hétfőn. Amit vállaltunk, azt teljesíteni fogjuk – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök a Jobbik elnökének, Jakab Péternek adott válaszában ismertette a friss munkahelyvédelmi számokat: 1 millió 62 ezer ember részesült támogatásban, és 2100 milliárd forintnyi forrást hagytak az intézkedések a gazdaságban. A munkahelyvédelmi bértámogatás több mint százezer munkavállaló foglalkoztatói vették igénybe. Közölte, amit vállaltunk, teljesíteni fogjuk, amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit létre is hozunk.

 

Kiemelte, hogy Magyarország egy nehéz és veszélyes időszakon van túl, az ország megfeszítette az erejét, hogy megvédje sok tízezer ember életét. A kormány munkáját pedig az minősíti, hogy nemzetközileg is példásan és sikeresen védekezett Magyarország. A Jobbikot pedig az minősíti, hogy kiderült, a veszélyhelyzetben nem lehet rájuk számítani. Nem segítették, hanem támadták a védekezésre dolgozó szakembereket, ezt a választók is így látták, hiszen ma már nem lehet eldönteni mi zsugorodik jobban, a Jobbik frakciója vagy támogatottsága.

 

Orbán Viktor a Harangozó Tamásnak (MSZP) adott válaszában kiemelte, hogy hosszú a lista, hogy mit tettek a sikeres védekezés során. Kiemelte: július elsejével kifizetik az 500 ezer forintnyi pluszpénzt az orvosok és ápolók számára.

A miniszterelnök Szabó Tímeának (Párbeszéd) azt mondta, indokolt az óvatosság, ezért tovább végzi a munkáját az operatív törzs, amelynek vezetését a miniszterelnök-helyettes, Pintér Sándor vezeti. A kormányfő közölte, hogy átvilágítják Pintér vezetésével az egészségügyet, hogy felkészítsék az intézményrendszert egy világjárványra, hogy ne a baj idején kelljen cselekedni. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy: Szabó állításai ténybelileg hamisak és felhívta a figyelmet arra, hogy Káslernek köszönhetően a kabinet már akkor foglalkozott a járvány várható következményeivel, a védekezés megszervezésével, amikor Európában még alig lekicsinyelték a járványveszélyt.

Orbán Viktor Varju Lászlónak (DK) adott válaszában kiemelte, hogy a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot csoportosítottak át a gazdaságvédelmére.

Mindenkitől kértek támogatást a védekezéshez, az önkormányzatoktól és a parlamenti pártoktól is, de kivéreztetésről nincsen szó. A miniszterelnök emlékeztette Varju Lászlót, hogy amikor ők voltak kormányon valóban kivéreztették az önkormányzatokat, hiszen több mint 1300 milliárd forint adóssága volt az önkormányzatoknak 2010-ben.

Minderre Varju László úgy reagált, hogy a miniszterelnök annak örülne, ha rendőrséggel vitethetné ki őt a Parlamentből. Orbán Viktor erre azt mondta: majd a választók döntik el, hogy meddig kormányoz, és arról beszélt, a DK és a szocialisták politikusai lövették ki annak idején a tüntetők szemét. A miniszterelnök idézte az őszödi beszéd szavait, emlékeztetve Varju Lászlót a baloldali kormányok gyenge teljesítményére. Orbán Viktor gratulált mindehhez az ellenzéknek.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

borsonline.hu

Házasság első látásra: egyetlen páros döntött az együtt maradás mellett

vg.hu

Senkinek sem kell a Rolex – beszakadt a svájci óraexport

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

mandiner.hu

Kevesellte a magyar pénzt, most román állampolgárságot kapott a magyar sportoló

origo.hu

Itt a drámai bejelentés: újabb pusztító fegyvereket kap Ukrajna, kitörhet a világháború

travelo.hu

Magyar gin nyert aranyérmet neves nemzetközi versenyen

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ott zokogott szegény nő" – hároméves kislány zuhant ki az ötödikről Csepelen, ez mentette meg a biztos haláltól

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Ukrán drónok felgyújtottak egy orosz üzemanyag bázist

POLITIK

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

POLITIK

Karácsonyékhoz kerülhettek a hídpénz-botrány lenyúlt milliói

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött