Létrehozva: 2019.09.13.

Orbán Viktor: Második és harmadik családvédelmi akcióterv is lesz

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió reggeli hírműsorának vendége volt. A beszélgetésben természetesen szóba került a csütörtöki V4-Nyugat-Balkán találkozó és Trócsányi László biztosi jelölése is.

Orbán Viktor megismételte, hogy nagy siker, Magyarország megbecsülésének jele, hogy Ursula von der Leyen az Európai Bizottság megválasztott elnöke Trócsányi Lászlót jelölte az Unió bővítési és szomszédságpolitikai biztosának. Igaz ugyan, hogy a végleges elfogadásig még lesznek forró pillanatok, a hazai ellenzék is gőzerővel támad, de a közbülső siker is siker, ennek már most örülhetünk.

A miniszterelnök szerint nagyszerű embert jelöltünk a biztosi posztra, aki volt nagykövet és alkotmánybíró is, vagyis a lehető legalkalmasabb a posztra. Egyetlen fogást lehet rajta találni, azt, ahonnan érkezett. Hogy magyar. De ezzel nagyon sokan vagyunk így.

A V4-ek erejének növekedéséről Orbán Viktor úgy vélekedett, az uniós pozíciók elosztása ennek egyértelmű bizonyítéka. Két alelnöki posztra is V4-es jelölt került, és az is nagyon fontos tény, hogy lengyel képviselő lesz felelős a rendkívül fontos mezőgazdaságért.

A miniszterelnök kifejtette, hogy a Trócsányi Lászlónak kiosztott feladatok számunkra nagyon fontosak, hiszen a bővítést hazánk régóta szorgalmazza. Ellentétben több tagországgal, amelyek a „bővítési fáradtság” jeleit mutatják. Ez azt jelenti, hogy él az a vélemény, hogy a „nyugatiak” helyzete azért lett nehezebb, mert Közép-Európa országait „befogadták”.

Orbán Viktor kiemelte, hogy az igazság ennek éppen az ellenkezője, hiszen az Unió fejlődésének motorja ma éppen Közép-Európa.

A családpolitikával kapcsolatban a miniszterelnök jelezte, hogy szomorúan tapasztalja, még mindig nem születnek meg a vágyott gyermekek, mert akadályok kísérik a fiatalok életét. Ezért még van teendő. Azt is elárulta, hogy már gondolkodik a második, sőt a harmadik családvédelmi akcióterven, de előbb az elsőt kell eredményesen működtetni.

Orbán Viktor szomorúnak nevezte, hogy az új elnevezést, azaz az európai életmód védelméért felelős biztosi megnevezés ellen a liberálisok támadást intéztek. Az életmód védelme politikai oldaltól függetlenül mindenkinek dolga. Nincs szebb és fontosabb feladat a politikában, mint az emberek által kialakított életforma védelme. Ez a politikusok dolga.

A miniszterelnök helyesnek tartja, hogy az európai emberek többsége veszélynek tartja a migrációt és védekezik ellene.

A leköszönő Jean-Claude Juncker nemrégiben egy interjúban azt vetette Orbán Viktor szemérem hogy magyar. Erről a miniszterelnök úgy gondolkodik, hogy éppen erre lehet büszke, magyarnak lenni fantasztikus dolog.

- Én azért vagyok európai, mert magyar vagyok. Ha nem lennék magyar, nem is tudnék európai lenni – mondta a miniszterelnök. Ezért gondolja úgy, hogy csak erős nemzetállamok alkothatják az erős Európai Uniót.

A műsorban visszaidézték Merkel kancellár véleményét, amely szerint a magyarok az uniós pénzeket jól hasznosítja. Eközben az ellenzék folyamatosan ennek ellenkezőjét ismételgeti és korrupcióval vádaskodik.

Orbán Viktor úgy véli, biztosan létezik korrupció, de nem meghatározó. Ha az lenne, nem lenne fejlődés.

A közelgő önkormányzati választásokról szólva a miniszterelnök kifejtette, hogy szerinte alkalmas embereket kell találni a települések érdekében. Az, aki az önkormányzat feladatának a kormány elleni harcot gondolja, alkalmatlan. Orbán Viktor olyan polgármestereket és képviselőket lát szívesen, akik együttműködni akarnak, nem harcolni, persze vállalva a vitákat is településük érdekében. Tarlós Istvánt ilyen jelöltnek tartja.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő bejelentés: félelmetes jelenséget rögzített a NASA napfigyelő műholdja

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

„Mindent elvesztettem, ő volt a társam” – félrediagnosztizálták a 28 éves, a 3 gyermekes édesanyát, belehalt

magyarnemzet.hu

Ajánlásgyűjtés: eltűntek Karácsony Gergely támogatói

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert