Létrehozva: 2020.01.31.

Orbán Viktor: A Soros-hálózat szervezi a Balkánon a migrációt

A kormányfő a koronavírusról, a röszkei migránsbetörésről, a börtönbizniszről és a gyöngyöspatai helyzetről is beszélt péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A röszkei betöréssel kapcsolatban kijelentette, volt már egy ilyen kísérlet. Nem olyan könnyű betörni Magyarország területére, mivel nagyon komoly határzár épült fel. Orbán Viktor szólt arról is, hogy akik jogellenesen betörtek az ország területére, azokat elítélték, és kiutasítják.

Mintegy 100 ezer ember van a balkáni útvonalon, nő a nyomás a határsávon belül is. Megkétszereztük a határnál szolgálatot teljesítő katonák számát.

Az Európai Uniótól határvédelemre kapott „támogatásról” a miniszterelnök azt mondta: „Eddig zsebpénznek sem nevezném, amit eddig az unió adott nekünk a határvédelemre”.

Jó lenne, ha anyagi felelősséget is vállalna az unió. A tervezett uniós költségvetésnek nem a közös határt kell védenie, hanem az erre szánt összeget a sikeresen határt védő országoknak kell adni – tette hozzá.

Csak a vak nem látja, hogy a Soros-hálózat szervezi a teljes balkáni migrációt – mondta a kormányfő. Soros emberei mindenhol arról beszélnek, hogy a migráció jó dolog, minden vita mögött ez a véleménykülönbség áll. A röszkei felvételekből világosan kiderül, hogy ezek katonakorú, megfelelően jól felkészített embere, nem a szél fújta őket ide. Továbbra is a határvédelem és a migráció megállítása az egyik legfontosabb feladat – mondta Orbán Viktor.

A Kínából kiinduló járványról szólva megerősítette, hogy egyelőre nincs magyar fertőzött. Az egész világ egy nagy falu és ennek következménye, hogy ami az egyik végében történik az hamar átér a másik felére.Minden járványt komolyan kell venni, nem szabad elbagatelizálni a dolgot. Baj nincs, de lehet – mondta a kormányfő

A kormánynak ebben az esetben a legrosszabbra kell felkészülnie.

A kormányfő kijelentette, hogy péntek reggel felállt egy operatív törzs Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével. Amit a védekezés érdekében meg lehet tenni, azt megtettük – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy a vírussal kapcsolatos rémhírterjesztés ellen fel kell lépni.

A kormányfő szólt arról is, hogy még életében nem látott olyat, mint a börtönbiznisz. Olyan emberek, akik ügyvédnek mondják magukat, és 12 ezer pert indítanak Magyarország ellen Brüsszelben, nem tudom, mire kapták a diplomájukat, és hová tették az etikai kérdéseket? A leghatározottabban szeretnék fellépni a börtönbiznisszel szemben – tette hozzá.

A cél, hogy ne lehessen hivatkozni a rossz körülményekre, ezért újabb épületeket nyithatunk meg – hangsúlyozta a kormányfő. A nemzetközi szerződések általános elvei nem rosszak, de amikor ezt a gyakorlatba alakítják át, akkor az egyezményekben szereplő kínzás fogalmát kimerítik – tette hozzá. Mindez messze túlnyúlik Magyarország lehetőségein. Az végképp arcpirító, hogy ezek az emberek végül erkölcsi elvekkel jönnek elő – mondta Orbán Viktor.

Fotó: MTI /Kovács Tamás

A rádiós beszélgetésben szó esett a gyöngyöspatai kártérítések ügyéről is.

Gyöngyöspata esetében fontos kijelenteni, hogy a romák aránya csupán 20 százalék, és az a helyzet alakult ki, hogy az elmúlt években az iskolában áldatlan állapotok lettek. Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a nem roma magyarok minderre úgy reagáltak arra, hogy szép lassan kivették a gyerekeiket és elvitték. A helyiek egy része úgy érzi, hogy a jogrendszer ellenük van, mi annak a 80 százaléknyi magyarnak az oldalán állunk, akik most Gyöngyöspatán hátrálásban vannak – tette hozzá. Ez nem etnikai törésvonal, mivel a cigányok között is vannak olyanok, akik rendes oktatást szeretnének.

Horváth Lászlót miniszteri biztossá nevezte ki a kormányfő, hogy kezelje a helyzetet. A tisztességes emberek számára elfogadhatatlan ez a helyzet – tette hozzá. Szólt arról is, hogy 2010-ben nagyon rossz helyzetben volt a cigányság, míg mostanra sokan visszatértek a munka világába. Megindult egy jó folyamat, amit az ilyen ügyek megakasztanak.

A miniszterelnök kitért a Fidesz polgármester-jelöltjének győri választási sikerére is. Úgy véli, a város jó kezekben lesz Dézsi Csaba András irányítása alatt. Hozzátette: Magyarország fejlődéséhez olyan településekre van szükség, mint Győr.

Ez is érdekelhet

origo.hu

14 másodperc után meglőtte az év legviccesebb öngólját a válogatott focista - videó

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

mandiner.hu

Meghan Markle felkereste Katalin hercegnét, a súlyos betegség megváltoztathatja a családi viszonyokat

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Egy magyar pilóta 12 ezer méter magasból lőtt csodás éjszakai felvételeket a Balatonról

ripost.hu

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat