Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.09.07.

Ordas nagy a kupleráj a Blahán – Megjelent a Ripost7 legújabb száma

Csigatempóban halad a Blaha Lujza tér felújítása, Csókay doktor interjút ad, Kamarás Iván pedig táncol és meditál.

Csigatempóban halad a Blaha Lujza tér felújítása, miközben keresztbe-hosszába dugó van. Az építő­anyagok összevissza ledobálva, még a járdára is, a munkagépek állnak, a melósok meg a lapátot támasztják. A főpolgármestert mindez nem érdekli, hisz kampányol: lekötik egyéni politikai ambíciói.

Fotó: Ripost

Az iskolakezdéssel még lehetetlenebbé vált a közlekedés a fővárosban, a Blaha Lujza téren átjutni beletelik egy órába is. Közben az autósoknak legalább van idejük megfigyelni, mi folyik itt!

„Ordas nagy a kupleráj, sose készül el ez a tér!”

– legyint egyikük lemondóan.

„Mióta itt araszolok, egy kapavágás se történt! Azt látom, hogy támasztják a lapátot, kajálnak, újságot olvasnak, mi meg itt szívunk” – méltatlankodott egy másik autós.

Lapunk munkatársai is eltöltöttek egy napot a téren. Tapasztalataikról a szeptember 7-én megjelent Ripost7-ben olvashatsz. Keresd az újságárusoknál!

Csókay András: Imádkozom, ha gúnyolnak is érte

A Honvédkórház Semmelweis-díjas idegsebésze, dr. Csókay András azzal írta be magát az orvostörténelembe, hogy az ő szakmai irányításával szétválasztottak egy, a fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt. Dr. Csókay András szakmai véleményét figyelmen kívül hagyva kommunikált a műtét után a missziót szervező alapítvány, most azonban nyilvánosságra hozta naplóbejegyzéseit. A Ripost7-nek arról is nyilatkozott, miért tartotta ezt fontosnak.

Fotó: Ripost

Ripost7: Mi a célja azzal, hogy nyilvánosságra hozza a naplóbejegyzéseit?

Dr. Csókay András: A fő célja az, hogy újra imára hívjam magyar testvéreinket, akik csoportos lelki támogatást nyújtottak az ikrek szétválasztásához. Nem mindenki hívő, a szeretettel való odagondolás is hat. A pszichológiában bebizonyították, hogy ez működik, csak nem tudjuk még tudományosan leírni, pontosan hogyan.

Ripost7: Úgy gondolja, a rengeteg magyar imádság hozzájárult a bangladesi ikrek sikeres szétválasztásához?

Cs. A.: Három tényező játszott szerepet. Nyilvánvalóan szükség volt a szakmai tudásra. A másik tényezőt azok a szigorúan tudományos idegsebészeti ötletek jelentik, amiket a Jézus-imákban kaptunk. A harmadik a csoportos, nagy közösségi lelki támogatás. Mindhárom egyformán fontos volt.

Ripost7: Milyen ötleteket kaptak Jézustól?

Cs. A.: Amikor 2017-ben megláttam a gyerekekről a képeket, akkor azt mondtam, lehetetlen őket szétválasztani. Azután elkezdtem imádkozni a Jézus-imát, és jött az az ötlet, hogy...

Az interjú folytatását a Ripost7 szeptember 7-én megjelent számában találod. Keresd az újságárusoknál!

Kamarás Iván: Elegem lett a beskatulyázásból!

Hamarosan kezdődik a TV2 nagy sikerű produkciója, a Dancing with the Stars 2. évada, amelyben 12 híresség profi táncpartnerrel áll színpadra hétről hétre. Kamarás Iván is tánccipőt húzott és parkettre lép. Őt tartják az egyik nagy esélyesnek, hiszen édesanyja, Uhrik Teodóra Liszt- és Kossuth-díjas táncművész, érdemes művész, Iván azonban soha nem tanult táncolni. Az új kihívásról és még sok másról nyilatkozott a Ripost7-nek.

Fotó: TV2

Ripost7: Amikor felkérték, hogy Mikes Anna párjaként táncoljon a Dan­cing with the Starsban, azonnal igent mondott? Nem volt önben kérdés, kétely?

Kamarás Iván: Nem, nagyon örültem! Anyám jutott eszembe először, akinek tényleg ez a kedvenc műsora, mindig, amikor ment, le kellett tenni a telefont, mert „most kezdődik”. Neki valóban a tánc az élete, én pedig azt gondolom, hogy a Dancing with the Stars által az egész ország megtudhatja, milyen kemény és nehéz műfaj ez. A táncosok a szórakoztatóipar napszámosai, akiket sokszor a legkevésbé ismernek el. Valahogy nekem is van egy restanciám ezzel kapcsolatban.

Ripost7: Ezt hogy érti?

K. I.: Anyám mindig azt mondta: Ivánka, te ne táncoljál, nem kell neked táncolni. Most itt az alkalom, hogy bebizonyítsam neki: de igenis kell!

Ripost7: Ő, akinek a tánc volt az élete, miért mondott ilyet?

K. I.: Azért, mert már kisfiú­ként megnézték, milyenek az adottságaim a ba­lett­hoz. Mivel nagyon szigorúak a szabályok, anyám azt mondta, hogy ezt nem kéne erőltetni. Ezzel valószínűleg jót is tett velem, hiszen legalább nem csavargattam kifelé az ízületeimet éveken át, mégis színpadon lehettem. Most azonban itt az alkalom!

Ripost7: Mit szólt az édesanyja, amikor megtudta, hogy hamarosan fellép a kedvenc műsorában?

K. I. : Ő mindig elég szigorú szemmel vizsgálja az életemet, legyen szó akár a szakmáról, akár privát dolgokról. Persze ő volt az első, akit felhívtam, hogy elújságoljam neki a nagy hírt.

Hogy miképp reagált a színművész szavaira az édesanyja, mennyire működik Kamarás Iván és táncpartnere Mikes Anna között a kémia, kiderül a Ripost7 szeptember 7-én megjelent számából, ahol apaságról és meditációról is mesél a sztár. Keresd a hetilapot az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét - kép

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

life.hu

Kiderült: ez lehet a rákbeteg Katalin hercegné titkos terve

magyarnemzet.hu

A magyar válogatott Norvégia legyőzésével avatta fel az Alba Arénát + videó

ripost.hu

Óriási bejelentést tett Tóth Gabi, özönlenek a gratulációk - Fotó

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra