Létrehozva: 2021.09.28.

Rágógumi és müzlibotrány, egymásnak estek a baloldalon

Dorosz Dávid, aki korábban Karácsony főpolgármester-helyettese volt, a költségtérítésére kapott pénz egy részét Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte.

A DK-nak nem kenyere a házmestertempó – üzente Vadai Ágnes Karácsony Gergelynek, majd a Párbeszéd politikusának szegezte a kérdést, hogy bizalmasa és egykori helyettese, Dorosz Dávid a milliós fizetése mellett miért költötte a költségtérítése egy részét rágóra, tortára és édességekre. Dorosz Karácsony régi szövetségese, a 2019-es főpolgármesteri kampány egyik vezetője volt, de főpolgármester-helyettesként alig egy év után megbukott.

Tudod, Gergő, nekünk nem kenyerünk a házmestertempó – írta Vadai Ágnes, a DK alelnöke Karácsony Gergelynek címezve, majd hozzátette: „a Demokratikus Koalíció általában nem az előválasztási bizottsághoz rohangál feljelentésekkel, hanem ha valami problémája van, akkor azt a másik párttal, jelölttel próbálja megbeszélni”. Vadai ezt követően feltette a kérdést Karácsonynak:
Az szerinted oké, hogy pártod dunakeszi jelöltje, Dorosz Dávid korábban a te főpolgármester-helyettesedként a költségtérítésére kapott pénz egy részét […] Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte? Szerinted erre való a közpénzből való költségtérítés? Szerinted Dorosz Dávid milliós fizetése mellett ezek szükséges költések voltak?

Dorosz Dávid Karácsony Gergely régi és megbízható szövetségesének számít, korábban együtt tevékenykedtek az LMP-ben, később együtt léptek át a Párbeszédbe, és Dorosz volt a 2019-es főpolgármesteri kampány egyik vezetője is. Doroszt 2019 novemberében nevezték ki klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettessé, ily módon hozzá tartozott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is.
A Direkt36 korábbi cikke szerint Dorosz kinevezését követően jelezte: szeretne magának egy irodát a BKK Rumbach Sebestyén utcai irodájában, de Karácsony közbelépése miatt nem kapta meg, aki – valójában csak Dorosznak szánva sorait – minden helyettesének írt egy levelet, arra kérve őket, hogy a jogszabályoknak megfelelően gyakorolja a hatáskörét.

A már említett cikk szerint Dorosz munkamorálja többekben megütközést keltett, mert a beszámolók szerint inkább saját szereplésével és annak előkészítésével foglalkozott, semmint a hozzá tartozó ügyekkel, a BKK-t érintő belső konfliktusoktól is látványosan távolt maradt. Eredetileg a Lánchíd felújítása is hozzá tartozott volna, de egyre veszített városházi befolyásából, így a projekt átkerült a szocialista Tüttő Katához. Dorosztól végül szinte minden hatáskörét megvonta Karácsony, majd alig egy évvel hivatalba lépése után lemondani kényszerült főpolgármester-helyettesi tisztségéről. Ami a Vadai által említett költségtérítést illeti: a Főpolgármesteri Hivatal által közölt adatok szerint Dorosz Dávid a havi 45 ezer forintos keret nagy részét tejre, kávéra, diétás kólára és müzliszeletekre költötte. A számlák szerint gyakran vettek gyümölcsöt a repikeretből – leginkább banánt és mandarint –, de jutott belőle nyolcszeletes tortára, csalamádéra, csemegeuborkára, olívabogyóra, ketchupre és majonézre, valamint egy háromszemélyes pizzarendelésre is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszületett az ítélet, egy vagyont kell fizetni Cristiano Ronaldónak

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt