Létrehozva: 2020.03.06.

Riadót fújt az osztrák titkosszolgálat, koronavírus fertőzött migránsok jöhetnek

Valami, talán végképp megváltozott Ausztriában is. Már nem várják tárt karokkal a migránsokat, mondhatni bármi áron. Az ész végre győzedelmeskedni látszik, az összevissza fecsegés helyett.

A migránsok között jelentős számban lehetnek koronavírus fertőzöttek, és a törökországi zűrzavart kihasználva terroristák is szép számmal próbálkozhatnak. Ezt nyilatkozta az OE.24 nevű lapnak egy osztrák titkosszolgálati szakértő.

„Jelenleg senki sem tudja, hogy a Törökországból a görög határ felé áramló emberek közül hány fertőzött már koronavírussal, ezt jelenleg senki nem tudja felmérni.”

És ami még ennél is ijesztőbb:

„Ahogy 2015-ben, az iszlamista terroristák most is megragadják a lehetőséget, hogy ellenőrizetlen módon beszivárogjanak a migránsok közé és így jussanak be az EU-ba, különösen Németországba és Franciaországba.”

A német hírszerzés már bizonyítékokkal is rendelkezik arról, hogy a Boszniában „állomásozó” terroristák felkészültek erre a lehetőségre.

„Valódi menekültekkel jó pénzért útleveleket cserélnek, új személyazonosságot kreálnak maguknak.”- nyilatkozta a titkosszolgálat embere.

Koronavírus és egyéb betegségek

A járványügyi szakemberek már korábban is figyelmeztettek, hogy az Afrikából és a Közel-Keletről érkező bevándorlók komoly biológiai veszélyt jelentenek Európa őslakosságára nézve.

Ez azért van így, mert rengeteg, Európában eddig nem, vagy alig ismert betegséget hurcoltak be már 2015 óta. Az elmúlt években rengeteg olyan esetre derült fény, hogy fertőző betegségeket hoztak a fejlett világba az illegális bevándorlók.

Gyakorta légúti fertőzésekkel, bárányhimlővel, tuberkulózissal és más súlyos betegségekkel küszködőket kell kezelni. Nem egyszer AIDS-fertőzést diagnosztizálnak, sok migráns tetves, és többen szenvednek különböző bőrbetegségektől. A szegényes higiéniai körülmények miatt bármelyik pillanatban fertőző májgyulladás járvány törhet ki közöttük.

Különösen három fertőző betegséget hozhatnak be Európába migránsok – olyan betegségeket, amelyek Európában egyébként elég ritkák.

Három betegséget említenek konkrétan a tudósok: a vérmétely fertőzést, a strongyloides-t (egy speciális bélféreg) és a Chagas-kórt, ami szintén egy parazitafertőzés.

A WHO az ijesztően nagy és ma még lényegében beláthatatlan veszély miatt külön foglalkozik a migrant and refugee health, azaz a migráns- és menekült-egészségügy kérdésével.

Fennáll a veszélye annak, hogy a migránsok olyan betegségeket hordoznak, melyek a fejlett országokban gyakorlatilag nem fordulnak elő, és ezért lehet, hogy nem kerülnek felismerésre, vagy potenciális járványok forrását képezhetik. Hasonlóan problémás a helyzet a hepati­tis­ fertőzésekkel. Az egyik legfőbb „migráns-kibocsátó” országban, Pakisztánban például a lakosság mintegy 5%-a, 10 millió ember hepatitis C-fertőzött.

A legfrissebb WHO-adatok szerint a közegészségügyi kockázat lehet a migráció legnagyobb veszélye. Az egészségügyi világszervezet kimutatása szerint a szubszaharai térségben élők több mint fele hordoz valamilyen súlyos fertőző betegséget. A legjelentősebb mértékben a HIV (vagyis az AIDS megbetegedést okozó vírus) van jelen, de találunk több olyan trópusi betegséget is, amelyekkel szemben az európai emberek szervezete védtelen.

Az ellenőrizetlen egészségügyi háttérrel rendelkező, mozgásukban kiszámíthatatlan migránsok hozhatnak magukkal fertőző betegségeket úgy is, hogy közben a betegség rajtuk nem ütközik ki. Gyakorlatilag bármikor, bárkit megfertőzhetnek. A kitoloncolástól félve ráadásul sok esetben kerülik az egészségügyi ellátórendszert és letagadják, hogy betegek lennének.

Egy olasz egész­ség­ügyi szak­értő sze­rint a mig­­ció, il­letve az ál­tala ter­jedő több be­teg­ség lehet a 21. szá­zad leg­na­gyobb ki­­vása. Ranieri Guerra, aki a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában is tartott már előadást hangsúlyozta: a migránsáradat kellős közepén fontos a megfigyelő kapacitások kialakítása a fertőző betegségek kiszűrésére, valamint az megelőző, oltó programok kialakítása is. Egyre nagyobb gondot jelent ugyanis a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezők körében az úgynevezett polivírus, a nyugat-nílusi láz és a tuberkulózis megjelenése és terjedése – tette hozzá.

Az olasz hatóságok eddig mintegy 100 ezer migránst oltottak be különböző betegségek megelőzése érdekében.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

hirtv.hu

Kiderült, ki a szerzője Magyar Péterék adatkezelési tájékoztatójának + videó

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

magyarnemzet.hu

Ronnie O’Sullivan kínos helyzetbe hozta az ellenfelét a sznúker-vb-n

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll