Létrehozva: 2020.01.24.

Soros egyetemi hálózat alapításával erősíti politikai befolyását

Az egész világon terjesztené a nyílt társadalom eszméjét Soros György. A bevándorláspárti milliárdos a davosi világgazdasági fórumon bejelentette, egy új egyetemi hálózatot szeretne létrehozni. Ez arra utal, hogy világszerte növelni akarja politikai befolyását.

Szerző RIPOST

Soros bejelentése arra utal, hogy az általa finanszírozott NGO-k mellé a tervezett egyetemi hálózat is lényegében az ő politikai elképzeléseinek támogatója lenne.

A CEU önmagában nem elég erős ahhoz, hogy olyan meghatározó oktatási intézménnyé váljon, amelyre a világnak szüksége van, ezért „ehhez újfajta globális oktatási hálózatra van szükség – mondta Soros György a svájci Davosban, a világgazdasági fórumon a BBC, az AP hírügynökség, és a Reuters tudósítása alapján. Az amerikai bevándorláspárti milliárdos tőzsdespekuláns úgy ítélte meg, elérkezett az idő, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány ambiciózus terveket indítson egy új és innovatív oktatási hálózat felépítésére, amelyre a világnak valóban szüksége van. Erre a projektre egyébként egymilliárd eurót szán Soros. Nem véletlenül: az egész oktatási tervének a lényege a befolyásvásárlás.

„Az új ötlet egyedi lesz. Nemzetközi platformot kínál majd az oktatás és a kutatás számára„ – fejtette ki Soros György. „Közös tanfolyamokat tartunk a világ különböző részein található egyetemek hallgatói számára. Az OSUN a CEU és a Bard mintájára folytatja a magas színvonalú oktatást igénylő helyek elérését, és az elhanyagolt népesség, például menekültek, bebörtönzött emberek, a cigányok és más, lakóhelyüket elhagyni kényszerült népek kiszolgálását.

Az elmúlt időszakban egyre több jel utal arra, hogy a tevékenységüket jelentős részben külföldi forrásokból fedező NGO-k (nem kormányzati szervezetek) korábbi, tisztán jogvédő funkciójukat háttérbe szorítva egyre nagyobb befolyást kívánnak szerezni a magyar politikai térben.

A Századvég Alapítvány szerint bár civil szervezetként aposztrofálják őket, aktív, ideológiailag elkötelezett politikai szereplők, támogatóik üzleti és politikai érdekeit képviselik. Magyarországon ilyen, külföldi forrásból gazdálkodó NGO például az Amnesty International, a Transparency International, a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, a K-Monitor vagy az Eötvös Károly Intézet – sorolták. A Magyar Helsinki Bizottság 2018-as beszámolójából például kiderül, hogy a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványaihoz is kötődő szervezet csaknem ötszázmillió forintos éves bevételéből mindössze ötmillió forint származik a hazai adófizetők egyszázalékos adományaiból.

Soros mostani oktatási tervének is az lényege, hogy így akar világszerte még nagyobb befolyásra szert tenni. Ezzel kapcsolatban mondta legutóbb Orbán Viktor a Kossuth rádióban, hogy Soros György maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára, hozzáfűzve, hogy a milliárdos spekuláns a világ első számú oligarchája.

 

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

vg.hu

Megkérdezték a magyar fiatalokat, milyen autót vennének – nem erre a válaszra számítottak

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja