Létrehozva: 2020.08.07.

Sorozatosan fogják el a Magyarországon próbálkozó migránscsoportokat

Meghökkentő az elmúlt napok krónikája.

 

Huszonhárom illegális migránst fogtak el Lajosmizsénél csütörtök délután. Helybéliek jelentették a rendőrségen, hogy Lajosmizse külterületén, egy parkoló kamion rakteréből feltehetően illegális migránsokat láttak kiugrani és elszaladni. A járőrök a kamion közelében feltartóztatták a 23 külföldit. Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés gyanújával büntetőeljárást indított. A kamionsofőr elszámoltatása folyamatban van. Nyolc afgán migránst találtak a rendőrök abban a lengyel rendszámú autóban, amelyet csütörtök hajnalban állítottak meg a 8-as úton, Körmend közelében. A migránsokat egy ukrán embercsempész próbálta elvinni az osztrák határhoz. Az autót vezető ukrán férfit és mind a nyolc migránst előállították. A közleményben hozzátették: az embercsempészés bűntettért alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő börtön járhat. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték vissza. Ellenőrzése során a férfi szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.
A járőrök 2020. augusztus 7-én 1 óra 55 perckor tartóztattak fel nyolc illegális migránst Hercegszántó közigazgatási területén. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Így a járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járőrök a mezőőrökkel együttműködve 2020. augusztus 6-án 23 óra 40 perckor két határsértőt tartóztattak fel Röszkénél. Ellenőrzésük során a külföldiek líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Békés megyében a rendőrök elfogtak három embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárt. Egyikük kisbusszal vitte a magukat szír és iraki állampolgárnak valló külföldieket, két társa pedig személygépkocsival kísérte őket. A járművet egy román állampolgár vezette és tizenhárom külföldi utazott vele. Az utasok közül tízen szír, hárman iraki állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A kisbusz után egy román személygépkocsit is leállítottak a rendőrök. Az abban ülő két román állampolgár kapcsolatban volt a kisbusz vezetőjével, a gyanú szerint együtt segítettek a tizenhárom határsértőnek abban, hogy az államhatáron illegálisan átjussanak, és tovább tudjanak utazni.
Másfél héttel korábban egy lengyel honosságú gépkocsival közlekedő ukrán férfit ellenőriztek a rendőrök Villány külterületén, a sofőrrel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja. Nem sokkal később Villány belterületén nyolc illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök. A rendőrök 2020. július 21-én 1 óra 20 perckor Villány külterületén egy lengyel honosságú gépkocsit ellenőriztek, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy migránsok továbbszállításához köthető. A gépkocsit vezető 22 éves ukrán férfi nem tudott észszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon. Nem sokkal később nyolc illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Villány belterületén. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök Bóly térségében egy másik lengyel honosságú járművet is ellenőriztek. A 29 éves moldáv sofőrrel szemben szintén felmerült az embercsempészés gyanúja.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

magyarnemzet.hu

Olimpikonunk játszóterezett a kislányával, majd egyből érezte, nagy a baj

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat