POLITIK

Szijjártó: A brazilok is elutasítják az ENSZ migrációs csomagját

Magyarország és Brazília szorosan együttműködik az ENSZ-ben annak érdekében, hogy a magyar kormány által korábban elutasított Globális Migrációs Csomagot a világszervezet ne tudja részenként a nemzetközi jog hivatkozási alapjává tennie.
  • Szerző: Ripost

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Washingtonban tárgyalt Ernesto Araújo brazil külügyminiszterrel.

A magyar miniszter kiemelte: az elmúlt időszakban számtalanszor „buktak le” ENSZ-szervezetek azzal, hogy a Globális Migrációs Csomag részeit különböző határozatokban próbálták meg elfogadtatni.

„Ennek kivédése érdekében közös megelőzési mechanizmust hoztunk létre a brazilokkal” – mondta.

Fotó: MTI/KKM

Mint az közismert, az ENSZ migrációs csomagja alapvető emberi jogként próbálja elfogadtatni a szabad bevándorlást és azt is el akarja érni, hogy kötelező legyen ugyanazokat az ellátásokat biztosítani az idegenből érkezőknek, mint az adott országban élő és adózó állampolgároknak. Magyarország és Brazília nem fogadta el ezt a próbálkozást.

A magyar és a brazil miniszter megállapodott abban, hogy a két ország összehangolja tevékenységét a közel-keleti keresztények támogatásában. A miniszter hozzátette, hogy véglegesítés alatt áll az első közös közel-keleti beruházás.

Szijjártó Péter közölte, hogy az oktatási együttműködés érdekében Magyarország 250 ösztöndíjat biztosít brazil hallgatók számára a magyar egyetemeken, emellett magyar lektort küld a Sao Pauló-i egyetemre.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?