POLITIK

Szijjártó Péter: A közép-európaiak nem kérnek a kioktatásból, a lenézésből és a leckéztetésből

Gratulált a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Horvát Demokratikus Közösségnek (HDZ), amely megnyerte a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Horvátországban.
  • Szerző: Ripost

Szijjártó Péter a Facebookon úgy fogalmazott, röviddel azután, hogy Aleksandar Vucic pártja fölényesen nyert Szerbiában, hétfőn Horvátország is jobboldali győzelmet ünnepelhetett. „Gratulálunk HDZ-s barátainknak” – tette hozzá.

„Az elmúlt években – főleg a migrációs válság kirobbanása óta – Közép-Európa a nemzetközi liberális ”mainstream„ támadásainak célkeresztjében áll. Politikusok és újságírók sora képtelen megemészteni, hogy jobboldali, kereszténydemokrata, migrációellenes, a nemzeti érdeket elsőnek tekintő kormányok hosszú évek óta sikeresek tudnak lenni.”

„Láthatjuk, tapasztalhatjuk azt a fake news-hadjáratot, amivel folyamatosan gyengíteni próbálják a jobboldali kormányokat. Ez a törekvés viszont egyelőre teljes kudarc: a közép-európaiak nem kérnek a kioktatásból, a lenézésből és a leckéztetésből” – írta Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?