POLITIK

Távoznia kell a Katona és a Színművészeti vezetőinek a Gothár-ügy miatt

A Katona József Színházban és a Színművészetin is vezetőváltásra van szükség a Gothár-ügy miatt.
  • Szerző: Ripost

Vezetőváltásra van szükség a Katona József Színházban és a Színház és Filmművészeti Egyetemen is a Gothár-ügy miatt – nyilatkozta az ATV-nek Pósán László, az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Néhány napja derült ki, hogy Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója tudott a zaklatási ügyről. A színházigazgató a 24.hu-nak adott interjúban bevallotta, már egy éve tudott róla, mi történt Gothár Péter és kolléganőjük között.

Erre reagálva a Fidesz frakciószóvivője, Halász János úgy fogalmazott, „Attól tartunk, hogy nemcsak a színházban, hanem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is titkolózhatnak, ezért ebben az ügyben nemcsak Gothár Péter az egyetlen felelős, a vezetőknek is felelniük kell. Határozott az álláspontunk, elérkezett az ideje, hogy személyi következményei legyenek a Gothár-ügynek.

Pósán László egyetértett a Halász Jánossal, hogy akár büntetőjogi, akár munkajogi következménye is lehet az ügynek.

Ha engem kérdez, én azt gondolom, hogy igen, egy ilyen természetű következménynek lennie kellene”

- reagált arra a kérdésre, hogy a Színművészetin vagy a Katona József Színházban szükség lehet-e vezetőváltásra. De Pósán azt is elmondta, hogy ezt nekik kell kezdeményezni, mivel „Halász János nem véletlenül mondta, de az nem a parlament hatásköre.„

Sokkal lágyabb hangot ütött meg a liberális főpolgármester, illetve a főváros Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke is, akik sokkal megbocsátóbbak a balliberális elit újabb botrányhősével szemben.

„Gothár Péter ügyében azok az intézmények, amelyek eddig kapcsolatban voltak vele, ők jogosultak arra, hogy döntéseket hozzanak, a Katona József Színházban azt gondolom, hogy ez a döntés megszületett” – közölte a főpolgármester.

A baloldal tehát továbbra is mentegeti Gothár Pétert.

És ezeket olvastad már?