Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.02.04.

Titkos részletek: ilyen egy budapesti illegális házibuli

A koronavírus miatti 7 órás boltzár és a kijárási korlátozás sem akadályozza meg a fiatalokat abban, hogy együtt szórakozzanak barátaikkal. Vannak, akik vidéken bérelnek ingatlanokat, mert ott hangosabban tudnak bulizni, mások lakáspartikat tartanak Budapesten. A Metropol újságírója részt vett egy belvárosi illegális bulin.

Csak egy jó helyszín kell, ahol este 8 és reggel 5 között összegyűlhet egy csapat fiatal, na meg némi alkohol, és már indulhat is a házibuli. Különböző taktikák vannak arra, hogy hogyan lehet a lehető legkevesebb feltűnéssel italozásra menni, és akkor sincs gond, ha este 7-ig nem tudtak a fiatalok elmenni alkoholt venni. A problémát megoldják akár a partihelyszínről is csupán egyetlen telefonnal.

Fotó: Metropol

Fontos a lebukás megelőzése

A menet egyszerű: 6-8 ember – mindenki saját felelősségre – megjelenik az előre egyeztetett helyszínen, vállalva, hogy minél diszkrétebben érkeznek, és az este folyamán is arra törekednek, hogy a szomszédoknak ne tűnjön fel a buli. Már kidolgozott praktikák is vannak: maximum kettesével járnak le a kertbe vagy az épület elé dohányozni, hogy a lakóknak ne tűnjön fel a dohányzó és iszogató csapat. A rendőrség számára sem mindig könnyű kiszűrni a járókelők közül ki az, aki szórakozni indult el otthonról, hiszen a lebuktató, üvegekkel megrakodott szatyrokra és rekesz söröket már a helyszínről szerzik be.

Futár viszi címre a piát

A partihelyszínen többnyire a házigazda vezetésével összedobják a résztvevők a „piapénzt”, majd egy italrendelő applikáció segítségével megrendelik. A szolgáltatás azt vállalja, hogy este 11-óráig kiviszi a futár a kiválasztott italokat, legyen az tömény, üdítő vagy ízesített sör A buli kezdete után 35-40 perccel csenget is a futár, és mintha csak egy átlagos pizza rendelés lett volna, átadja a rendelést és kezdődhetett a komolyabb berúgás.

Fotó: Facebook

Feltűnés nélkül kell a helyszínre érkezni

Az odajutás során minél kevesebb feltűnéssel utaznak a „a feketén italozók”, kisebb csoportokra bomolva utaznak és, ha mégis vásároltak italokat, azokat laptoptáskákban és hátizsákokban, ruhákkal kibélelve szállítják, hogy ne legyen hangja az összekoccanó flaskáknak. Úgy viselkednek, mintha munkába tartanának este a tömegközlekedési eszközökön.

Hazajutni nagyobb kihívás

Bár a buliban reggel 5-ig kellene maradni, hogy legálisan haza indulhassanak az emberek, mégis ritka az, hogy ottalvós parti kerekedjen a vendégségből. Vagy reggelig fennmaradnak ébren és beszélgetnek, társasoznak, zenét hallgatnak, vagy amikor már mindenki fáradt, elindulnak a hazaszökések. Itt is több verzió van, ha tömegközlekedésre kell szállni, akkor a főúton található buszmegálló helyett a sötétben húzódva vagy a váróhely környékén elbújva várják meg a pótlóbusz érkezését. Ha taxival mennek haza, arra törekednek, hogy minél kevesebben szálljanak be egy taxiba. Inkább egyesével kifizetik az utat haza, hogy kevesebb eséllyel állítsák meg őket.

Fotó: Facebook

„Olyanról hallottam már, hogy négy barátom ment haza együtt taxival és megállították a kocsit a rendőrök. A sofőrt leszámítva mindenkit megbüntettek. Az ritkább, hogy megállítják az egy embert szállító járművet, ezért ezt még megkockáztatom” – mondta el munkatársunknak az egyik „karantén lázadó”, majd beszállt egy sárga kocsiba a Westendtől nem messze.

„Hívj, ha hazaértél!”

Az illegális szórakozás újra divatba hozza a napjaink egyre kevésbé használt szokását, a „hívj ha hazaértél” mondást. Az este végén itt ugyanis mindannyian körbe telefonáltak és megérdeklődték, hogy mindenki rendben hazaért-e .

A neten szervezik a titkos partikat Ahogy a Metropol korábban megírta, nagyon sok engedély nélküli házibulit olyan Facebook csoportokban szerveznek, amelyek direkt arra a célra jöttek létre, hogy az emberek találhassanak maguknak társaságot vagy hasonló zenei ízlésű embereket, akik szívesen részt vennének titkos partikon, akár vadidegenekkel is. Ami még elképesztőbb, hogy akiknek meg van már a buli-bandájuk, még kibérelhető ingatlanokat is találhatnak a közösségi média felületén. Emiatt terjednek úgy a tiltott összejövetelek, mint a vírus. Ezért vállalják a kockázatot „Pontosan tudom, mit fogok csinálni holnap, vagy két hét múlva szerdán. Kimaxoltam a Netflix maratonokat, csukott szemmel is tudom, hogy a szobámban hol van a fikuszon új hajtás, és nem is tudom, mikor láttam utoljára személyesen egyben a baráti körömet. Két éve ilyenkor már javában a Szigetre készülődtünk, most meg nincs életünk. Tudom, hogy nem helyes, de muszáj volt kiereszteni a gőzt és egyszer a barátnőmmel elmentem egy titkos buliba.” (Renáta, 18 éves) „Azt nem mondom meg, hogy hol, de Budapest mellett nem messze lakik egy srác, akinek a szülei gyakran leutaznak a balatoni házukba. Olyankor ott szoktunk összejönni. Mindenki valakinek a haverja. Akkora a kecó, hogy a keménymag ott is alszik, de arra figyelünk, hogy soha ne legyenek ott egyszerre túl sokan. Igen, nem lenne szabad, de mi most vagyunk fiatalok, nem 30 évesen akarok bulizni! ” (Patrik, 19 éves)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt mondta Jürgen Klopp a Liverpool kudarca után

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

mandiner.hu

Kemény választ küldtek az oroszok az amerikai ukrán segélycsomagra (VIDEÓ)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra