POLITIK

Tízéves gyerekeket kérdezgettek a szülők engedélye nélkül genderproblémákról egy amerikai iskolában

A szülők tudta nélkül töltettek ki egy „esélyegyenlőségi felmérést” negyedik osztályos amerikai diákokkal, akiknek azt mondták, hogy ne szóljanak a szüleiknek a felmérésről, aminek keretében néhány kérdést meg kellett válaszolniuk a gender identitásukról is – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Fox Newsra és a Post Millennialre hivatkozva.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Haylee Yasgar az amerikai Sartell Minnesota állami iskola negyedik osztályos tanulója az édesanyjával nyilatkozott a Fox and Friends műsorban, ahol egy titkos esélyegyenlőségi felmérésről beszélt, amit a szülők beleegyezése nélkül töltettek ki negyedikes diákokkal.

A lány elmesélte a felméréssel kapcsolatos személyes tapasztalatait: Részt vettem a felmérésen, ahol feltettek néhány kérdést a gender identitással kapcsolatban. Nagyon zavart és ideges voltam, miután egy fiú megkérdezte, hogy mit fog ehhez szólni az anyukája, a tanár pedig azt mondta, hogy nem mondhatunk semmit a szüleinknek erről. Innentől mindenki ideges lett, és kényelmetlenül érezte magát.

Ezek után megkérdezték a gyermek édesanyját, hogy mi volt a reakciója, amikor hallott a felmérésről, és arról, hogy a gyerekeket hallgatásra szólították fel. A szülő elmondta, hogy tájékoztatták őket arról, hogy ellenőrzések lesznek az iskolában, de erről a felmérésről nem szóltak senkinek.„A lányom ezek után hazajött, és elmondta, hogy a tanára azt mondta neki, 'nem hagyhatsz ki egy kérdést sem, akkor sem, ha nem érted azokat'. A felmérés végeztével a gyerekek megkérdezték, hogy kérdezhetik-e a szüleiket ezekről a témákról, a tanárok pedig azt válaszolták, hogy soha senkinek ne tegyenek fel kérdéseket a felméréssel kapcsolatban, és ne is mondják el egy felnőttnek sem, hogy mit töltöttek ki. Mint kiderült, a minnesotai Equity Alliance [a felmérésben részt vevő egyik szervezet] utasította arra a tanárokat, hogy a gyermekek minél kevesebb információt osszanak meg a szüleikkel a felméréssel kapcsolatban. Ez minden szülő számára aggodalomra ad okot– mondta az anyuka.

Megjegyzés: A magyar Országgyűlés által nemrég elfogadott, Brüsszel és Washington által hevesen kritizált gyermekvédelmi törvénynek hála meg lehet előzni a minnesotaihoz hasonló esetek előfordulását Magyarországon, hiszen a törvény értelmében nem lehet gender-propagandát folytatni a kiskorúak körében.

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) betiltotta a Wall Street Journal újságírójának, Abigail Shriernek az Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters (magyarul: Visszafordíthatatlan károk: A transzőrület elcsábítja a lányainkat) című könyvének a forgalmazását, majd pedig közel 750 könyvesbolttól kértek bocsánatot amiért korábban népszerűsítették a nemváltás veszélyeire figyelmeztető, eléggé felkapott művet.

Az egyesület bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes” könyv ajánlását, ugyanis annak tartalma súlyosan szembemegy az ABA céljaival és értékrendjével.

„Szörnyen sajnáljuk, hogy transznemű (transzgender) tagjainknak ilyen nagy fájdalmat okoztunk. Emellett szeretnénk bocsánatot kérni az LGBTQIA+ közösségtől és a nagyobb könyvkereskedőktől is.
De tudjuk, hogy a bocsánatkérés nem elég. Ezért elindítunk egy kritikus párbeszédet arról, hogyan tudnánk még jobban orvosolni azt a súlyos kárt, amit okoztunk„ – írja az egyesület közleményében.

Az ABA bocsánatkérése azonban valóban nem volt elegendő az LMBTQ-aktivisták számára, ugyanis többen követelték tőlük, hogy „súlyos hibájukat” úgy hozzák helyre, hogy ingyenesen népszerűsítsék transzneműek könyveit.

Shrier könyvében kiemeli, hogy a gender diszfóriával küzdő kislányok és tinédzserek többsége LMBTQ-influenszerek és tartalmaik hatására kezdte el megváltoztatni nemét, amelyhez az Egyesült Államokban már nem szükséges komolyabb orvosi engedély.

Shrier utalt arra az aggasztó statisztikára is, amely szerint az Egyesült Államokban a tinédzserek körében a nemváltoztató műtétek száma 2018-ban 4400 százalékkal nőtt.

A könyvre való hisztérikus reakció pedig ismét bemutatja, hogy az LMBTQ-mozgalom a gyerekek elérését célozta meg, és azért küzd, hogy ne lehessen írni vagy beszélni arról, milyen súlyos egészségügyi problémákat tudnak okozni a korai nemváltoztató beavatkozások.

A Daily Wire cikkében arról is beszámolt, hogy Shrier könyvét nemcsak az említett egyesület tiltotta be, hanem az LMBTQ-aktivisták kritikái miatt 2020 novemberében a Target és a Walmart üzletlánc is visszavonta a könyv árusítását.

Az aktivisták azonban teljesen be akarják tiltatni a könyvet, és jelenleg azért harcolnak, hogy már az Amazon se árusítsa azt.

Többek közt a Danube Institute korábbi vendégkutatója, a brit Spectator újságírója, Douglas Murray is felszólalt Shrier védelmében, miszerint a Visszafordíthatatlan károk nem egy transzellenes könyv, és az ABA szégyellheti magát, hogy csatlakozott azokhoz, akiknek az a célja, hogy elhallgattassa, megszégyenítse és kirekessze a más véleménnyel rendelkező női írókat.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?