Létrehozva: 2019.10.17.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.

Szerző Ripost

ŐZEK MIATT CSAPÓDOTT A MENTŐNEK

Negyedórán keresztül élesztették újra azt a sofőrt, aki egy őzek miatt fékező mentőautóba csapódott hátulról Andornaktálya közelében. Valószínűleg nem használta a biztonsági övet és lefejelte a szélvédőt. Az előtte vészfékező mentőautó pedig az egyik vadat el is gázolta. Az őzeknek most van a párzási időszaka, ezért országosan veszélyt jelenthetnek az autósokra.

A két autó közé szorult őz az autók elmozdítása után valószínűleg törött lábbal, de elszaladt.

Zala megyében a rendőrség éppen az őzek miatt tartott akciót, figyelmeztetve arra, hogy párzási időszakban az állatok sokkal gyakrabban futnak ki az útra. A szakemberek szerint párzási időszakban az egyébként rejtőzködő állatok gyakrabban okoznak balesetet.

A szakember arról is beszélt, hogy mit tegyenek a sofőrök, ha állat ugrik eléjük az útra. Vészfékezést kell végrehajtani, semmiképpen sem szabad megpróbálni a kormánykereket elfordítani bármelyik irányba, hisz akkor lehet, hogy a szembe érkező autónak ütközünk, vagy ha erdős területen vagyunk, akkor út menti fának fogunk csapódni.

Statisztikák szerint évente körülbelül 30 ezer vadgázolás történik az országban.

 

VALLÁSOS LETT A BÖRTÖNBEN A GYILKOS

Függőségeivel magyarázta a népligeti gyilkosságot és négy nő brutális megverését az a férfi, akit most ítéltek el. Azzal védekezett, hogy gyerekként szexuálisan zaklatták, ez vezetett oda, hogy megölt egy nőt. A férfi az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta, amit tett és vallásos lett a rácsok mögött, és amíg börtönben lesz, szakmát szeretne tanulni.

Papírra vetette gondolatait a népligeti gyilkossággal vádolt férfi, ezeket pedig a bíróságon fel is olvasta az utolsó szó jogán. Azt a címet adta neki, hogy képernyőfüggőség és alkoholfüggőség, szerinte többek között ezek vezetettek odáig, hogy három évvel ezelőtt megöljön egy nőt, később pedig többet is brutálisan összeverjen. De gyerekkorára is kitért. Azt mondta, hogy szexuális abúzus áldozata lett 10-12 éves korában.

A népligetben egy kutyasétáltató találta meg a félig lemeztelenített nő holttestét. A későbbi áldozat a gyilkosság előtt pár órával ismerkedett össze a 31 éves férfival. Együtt boroztak a Népligetben, majd egy idő után megerőszakolta a nőt és kegyetlenül összeverte. Ezután egy bokorhoz vonszolta a magatehetetlen nőt, aki meghalt.

A gyilkosság után négy nőt is összevert, akkor azt mondta, azért tette, mert az elutasítást nem volt képes feldolgozni egyik esetben sem, mert mindegyik nővel csak meg akart ismerkedni, és szexuális kapcsolatot akart tőlük.

Arról is beszélt az utolsó szó jogán, hogy letartóztatása alatt, a börtönben vallásos lett, de jövőbeli terveit is megosztotta. A férfi az előkészítő ülésen is beismerte a gyilkosságot és a bántalmazásokat.

Az életfogytiglani börtönből legkorábban 25 év múlva szabadulhat a férfi. Az ítélet jogerős, azt mindenki elfogadta.

 

TEVE ÉS MEDVE IS VOLT A SZAPORÍTÓNÁL

Szörnyű körülményeket találtak az állatvédők egy gödi nő házánál. A tulajdonos 80 kutyát, szurikátákat, ormányos medvét, alpakát és baglyot tartott. Volt olyan állat, amelynek a fél feje hiányzott. A nő először azt mondta, állatsimogatót szeretne nyitni, később viszont úgy módosította ezt, hogy szerinte van kereslet a vadállatokra. A házban chipeket, vakcinákat és gyógyszereket is találtak. A kutyák közül több szívférges és bőrbeteg volt.

Az udvar tele volt kutyákkal, a házból orrfacsaró bűz szivárgott. Az állatvédők és rendőrök először egy rendezett karámot láttak meg, ahol többek között teve, alpaka és póniló él, de amikor kinyitotta a tulajdonos az ajtót, megcsapta őket a bűz és mérhetetlen kutyaugatást hallottak, de más állatokat is találtak.

A valószínűleg szaporításból élő nő először azzal magyarázta a vadállatok tartását, hogy egy állatsimogató az álma. Az állatvédők chipeket, oltási könyveket, útleveleket, rengeteg vakcinát és gyógyszereket is találtak a házban.

Többek között 80 kutyát, szurikátákat, nyulakat, macskákat, kakadut, ormányos medvét és baglyot mentettek ki a gödi házból. Az akció majdnem 8 órán keresztül tartott.

A nő karámban tartott állatait nem vitték el, nála maradhattak a hatósági állatorvos döntése alapján. A rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást a nő ellen.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

metropol.hu

„Felnőtt" – megmutatta kész nővé cseperedett lányát Demcsák Zsuzsa

hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett