POLITIK

Íme az újraindításról szóló konzultáció fő kérdései

Két helyen is megkezdődött az újraindításról szóló konzultáció. Hét kérdésre lehet válaszolni. Szeretnék megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről.
  • Szerző:

Szerda este elindult az újraindításról szóló konzultáció. A kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni. Az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges, amelyről a résztvevők megerősítő e-mailt kapnak. A vakcinainfo.gov.hu oldalon a konzultáció mellett továbbra is lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

újraindítási konzultáció

Íme az újraindításról szóló konzultáció fő kérdései

A következő témákban kérik a véleményünket

Fő témák között szerepel, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén egy lépésben kell-e feloldani.

Arról is kérdezik az embereket, hogy akinek van védettségi igazolványa kapjon-e felmentést egyes intézkedések alól, valamint egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek be Magyarország területére, akiket beoltottak vagy akiknek védettségi igazolványa van.

Egy kérdés az este 8 óra utáni kijárási tilalmat is érinti, több pedig az éttermek, szállodák, a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények újranyitásával foglalkozik.

Ennek a lehetősége a járványügyi helyzettől függ, de szeretnék tudni, mennyien támogatják az újranyitást a biztonsági szabályok betartása mellett.

 

Az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van. Szeretnék megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért mindenkit arra bíztatnak és kérnek, hogy vegyen részt a konzultációban.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?