KÜLFÖLD

V4NA: Szörnyűség, az EP éttermében kevés a vegán étel

Saját ebédje a legfontosabb a LIBE bizottság hivatásos aggódó képviselőjének. Az EP-képviselő most nem Európa jövőjén aggódik, hanem azon, hogy nem elég bőséges a kínálat a vegánoknak az Európai Parlament éttermében – írja a V4NA.
  • Szerző: Ripost

Úgy tűnik, bőven van ideje az európai parlamenti képviselőknek az igazán fontos kérdésekkel foglalkozni munkahelyükön. Sylwia Spurek, a lengyel szociáldemokrata Tavasz párt európai parlamenti képviselője magára is vállalt egy „fontos” feladatot, és kampányt indított a vegán ételkínálat szélesítéséért az Európai Parlament éttermeiben.

Spurek a civil jogokat védő LIBE Bizottság tagjaként most saját jogaiért is aggódik, miszerint nincs biztosítva számára megfelelő étel az EP-ben. A képviselőnő kálváriája nyáron kezdődött, amikor szörnyű eset történt vele és vegán társaival a parlamentben: ebédnél számukra csak salátát és hasábburgonyát kínáltak az étteremben.

A lengyel képviselő az esettel kapcsolatban arra is felhívta a figyelmet, hogy míg az állati eredetű ételek miatt állunk a klímakatasztrófa szélén, addig az Európai Parlament éttermei csak ilyen ételeket kínálnak.

A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének frakciójában ülő Spurek szerint az adófizetők nem azért fizetik őt, hogy külön éttermet kelljen keresnie magának munkahelyén kívül vegán életmódja miatt. Nyilvánvalóan úgy gondolja, hogy az Európai Parlament falain belül kellene az adófizetők pénzén biztosítani a képviselők számára a megfelelő lehetőségeket a különböző trendek követésére.

És ezeket olvastad már?