Létrehozva: 2021.09.15.

Varga Judit: Rossz hírünk van a minket támadók számára: soha nem adjuk fel!

Magyarország tovább küzd azért, hogy Európa visszatérjen a helyes pályára – többek között erről beszélt Varga Judit igazságügyi miniszter a spanyol El Correo de España lapnak adott interjúban.

A közösségi oldalán közzétett bejegyzésben elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy Szlovéniától Olaszországon keresztül Franciaországig, valamint Németországtól Lengyelországig, több helyen is közzétették.

Varga Judit azt írta közösségi oldalán, hogy a migrációval kapcsolatban hosszú éve változatlan a kormány álláspontja. Nem fogunk engedni a nyomásnak sem határainkon, sem a brüsszeli tárgyalóasztalnál. Továbbra is vannak olyan hangok, amelyek büntetni akarják a magyarokat csupán azért, mert nem állunk be a balliberális fősodorba. Perre mennek ezért még az Európai Bizottsággal is, miközben elsiklanak az olyan valós problémák mellett, mint a bővítéspolitika fáradtsága - írta közösségi oldalán. Az igazságügyi miniszter szerint A gyermekvédelmi törvény miatt indított nemtelen támadásokról elmondtam: a törvény összhangban áll valamennyi uniós értékkel, Brüsszelnek pedig meg kell értenie, hogy nem lépheti át saját, a Szerződésekben is lefektetett hatáskörét csak azért, hogy Magyarországot térdre kényszerítse. A párbeszédre nyitottak maradunk, a kölcsönös tiszteletet azonban mindig elvárjuk! Hozzátette: Brüsszel megpróbál majd beavatkozni a magyar választásokba, ez kétségtelen. Agresszív kampányra kell készülnünk, azonban a tények és a számok minket igazolnak minden tekintetben, legyen szó a gazdaságról vagy az oltási programról. Azt is kiemelte az igazságügyi miniszter, hogy szóba került az „Európai Egyesült Államok” szépen csengő, azonban alattomos birodalmi szándékot leplező eszméje is, amely ellen már több országban is fellépést sürgetnek a különböző pártok – fogalmazott.
Az alapítóatyák által elképzelt Európához pedig még nem késő visszatérni, ezért vagyunk mi magyarok az egyik legaktívabb részesei az Európa jövőjéről szóló konferenciának! Kontinensünk sorsa rajtunk is múlik, ne féljünk hát cselekedni! - tette hozzá.
Újabb „LMBTQ-diktátumot” fogadnának el az Európai Parlamentben (EP) – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője kedden a Facebook-oldalán megosztott videóban.
A politikus azt mondta, hamarosan kezdődik az EP e heti plenáris ülésszaka, és „sűrű napirend” elé néznek a képviselők: „az itteni baloldali többség már megint arra készül, hogy olyan kérdésekben fogadjon el állásfoglalásokat, amelyekhez Brüsszelnek semmi köze nincs”. Ezek közül kiemelt egy általa LMBTQ-diktátumnak nevezett szöveget, amely – mint Hidvéghi Balázs fogalmazott – „helyettünk akarja meghatározni, hogy mi mit tartsunk családnak, mit tartsunk házasságnak, hogy hogyan neveljük a saját gyermekeinket, és mit tanítsunk nekik az iskolában”. Hozzátette, az egyik pontban azt követelik, hogy minden tagállam ismerje el a transz szülők jogait, egy másik helyen pedig azt mondják, hogy a tagállamok a saját alkotmányukra sem hivatkozhatnak akkor, amikor családról vagy házasságról van szó, hanem kötelesek elfogadni a legújabb „brüsszeli őrültségeket”. Hidvéghi Balázs szerint az Európai Parlament azt akarja, hogy minden tagállam szó nélkül alávesse magát ennek az „ideológiai ámokfutásnak”. Azokat pedig, akik nem hajlandók engedni a „zsarolásnak”, elvonásokkal és pénzmegvonással fenyegetik„ - értékelte. ”Mi azt tudjuk mondani, Magyarország kiszámítható és megbízható partner az európai együttműködésben, ha az a kölcsönös tiszteletre alapul. Mi elfogadjuk mások véleményét a saját ügyeikben, de nem fogjuk megengedni, hogy csak ránk tartozó kérdésekben Brüsszel vagy az Európai Parlament diktáljon nekünk„ - fogalmazott a fideszes politikus.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Karácsony Gergelyt nem érdeklik a budapesti utasok

borsonline.hu

Rossz vége lett Curtis hajbeültetésének: „Keményen nézet ki”

life.hu

Napi horoszkóp 2024. április 24.: ennek a csillagjegynek lezárul egy szakasz az életében

hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

travelo.hu

Különleges, ám rendkívül mérgező növény nyílik a Hortobágyon és erdeinkben

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Hídpénz-botrány: Így juthatott vissza a pénz a Városházára

POLITIK

Karácsony elismerte, hogy sok kérdésben kamuzott

POLITIK

Ma tartja utolsó beszédét Brüsszelben Ursula von der Leyen

POLITIK

Az egri polgármester DJ Dominique megöléséről beszélt