INSIDER

„Megöllek!” – vasvillával támadt szomszédjára az agresszív férfi Miskolcon

Befejezték annak a 65 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint megromlott szomszédi viszonyát akarta vasvillával és kisbaltával rendezni.
  • Szerző: Ripost

Éppen kerékpározott egy miskolci nő, amikor a háta mögül lovaskocsi közeledtét hallotta. Hajtója azonban kikerülés helyett ráhúzta a szekeret a biciklizőre, elsodorta, a nő bedőlt az út menti bokrok közé.

A bakról lemászva a férfi vasvillát ragadott, azzal közelített áldozata felé. „Megöllek!” – kiabálta, közben szúró mozdulatokkal tartotta sakkban. A nő a hasán, a lábán, a kezén és a hátán kisebb sérüléseket szenvedett, de el tudta venni támadójától az eszközt.

A bakról lemászva a férfi vasvillát ragadott, azzal közelített áldozata felé
Fotó: Police

A férfi ezután kisbaltájával indult felé, többször ütött, a nő pedig próbált hárítani, védekezése közben fején és a kezén sérült, ám ismét le tudta fegyverezni a férfit, aki bakra ült és elkocsizott a helyszínről.

A nő a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló fej, hasi, mellkasi és kéz sérüléseket szenvedett. Az orvos szakértő véleménye szerint csak a szerencséjének köszönheti, hogy nem sérült meg súlyosan.

Az akkor 64 éves férfit a rendőrök még aznap előállították, kihallgatták és őrizetbe vették, vele szemben súlyos testi sértés bűntette kísérlete miatt indítottak nyomozást, időközben az elkövetett bűncselekményt emberölés bűntette kísérletére minősítették át.

A férfi kisbaltájával többször ütött, a nő pedig próbált hárítani a támadást
Fotó: Police

Nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, indokként a nő élettársával régóta megromlott viszonyára hivatkozott, haragosának így akart visszavágni és fájdalmat okozni. Továbbá azt is elmondta, hogy szándékában volt megölni szomszédasszonyát.

A 2020. július 31-én reggel elkövetett ámokfutása miatt, a letartóztatott férfi ellen emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek – írja a Police.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?